Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компютърна анимация ще учат в ОУ "Гео Милев" в Пловдив

Специализираната паралелка по компютърна анимация ще има от новата учебна година в пловдивското основно училище "Гео Милев" 

Обучението започва от пети клас, като модерната специализация ще даде възможност на завършилите да придобият базови познания в областта на електронната анимация и графика и ефективно и компетентно да използват техните елементи.

Учениците ще бъдат обучени сами да създават анимационни, визуални и медийни продукти. Ще научат какво е специализиран софтуер, техниките в компютърната анимация и как могат ефективно да бъдат използвани. Те ще създават анимационен клип, чрез използване на специализиран софтуер, както и ще могат да ползват приложения на специфични програми за създаване на компютърен анимационен продукт, поясняват учители, като добавут, че след завършване на курса учениците ще притежават умения за създаване на растерни изображения, редактиране на векторни графики, изработка на анимирани банери, режисиране на компютърни анимации. 


По публикацията работи: Марин Данев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двама пострадаха при катастрофа край Садово

Близо 6 часа бе затруднен трафикът в района на Садово заради тежка катастрофа с 2-ма пострадали.  От полицията уточняват, че сигналът за възникнало ПТП в района на 242 км на главен път І-8 е подаден около 5,30 ч. По първоначални данни е настъпил челен удар между два леки автомобила.  Пострадали са водачите - 67-годишна жена и 41-годишен мъж,..

обновено на 13.09.24 в 12:06

РСМ не е напуснала предизборната реторика, нека се върне към реализма

България винаги е била отворена за диалог с Република Северна Македония (РСМ) и България очаква този диалог не само да спомага за нашето културно сближаване, но и да даде тласък на икономическото сътрудничество. Ние очакваме с този диалог да се решат най-сетне и отворените проблеми между нас, каза президентът Румен Радев. Президентът..

публикувано на 13.09.24 в 11:07

Наградиха над 70 пожарникари за професионалния им празник

Над 70 служители на пловдивската пожарна са наградени с индивидуална парична награда и обявяване на благодарност от министъра на вътрешните работи по повод празника на пожарната - Кръстовден.  Сред наградените са директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов и заместникът му гл.инсп. Димитър Бришимов, който денонощно ръководеше..

публикувано на 13.09.24 в 10:49

Президентът летя като втори пилот на изтребител F-16

Президентът Румен Радев излетя като втори пилот на изтребител F-16, пилотиран от италиански летец.  Демонстрационният полет от авиобаза Граф Игнатиево продължr около 40 минути, за да може президентът да се убеди във възможностите на американския изтребител.  Президентът ще лети на изтребител F-16 в авиобаза Граф Игнатиево По- късно..

публикувано на 13.09.24 в 09:56

„Бизнесът за Пловдив“ иска спешни мерки за справяне с безводието

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ подкрепя искането за спешни мерки за справяне с безводието и изсичането на горите, като двете направления са неразривно свързани.  В позиция до медиите от сдружението обръщат  внимание, че неглижирането на системни проблеми в управлението на водите и горите е довело до срива. "Десетки хиляди българи са без вода..

публикувано на 13.09.24 в 09:10