Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ракитово плаща на ВиК за ремонт на водопровод

| обновено на 18.07.23 в 14:43

Община Ракитово ще предостави собствени средства от 130 хиляди лева на ВиК- дружеството за решаване на водния проблем в региона. От 9 юли, общината е без питейна вода, заради серии от аварии по водопреносната система. Обявеното в петък частично бедствено положение ще бъде удължено , съобщава кор Невена Петрова

Проблемът с водата все още не е решен, тъй като след отстраняването на част от авариите , са се появиха нови. Работата е затруднено , тъй като водопроводите са в планинската част на общината. През почивните дни, над 30 доброволци са се отзоваха на призива на общината за подпомагане на аварийните екипи. Най- тежка е ситуацията в горните квартали на Ракитово, където от 10 дни чешмите са напълно сухи. Кметът Георги Холянов определя ситуацията като екстремна- зву

Общината е осигурила водоноски. Минерална вода, в пет литрови туби, се раздават пред общината , Еминкова махала ,в квартал „Запад“ , на Стадиона и пред джамията. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Марково ще се проведе общоселско събрание заради безводието

В Марково тази вечер ще се проведе общоселско събрание, на което да се обсъди проблема с недостига на вода и предлагания от ВиК режим за ползване. Като причина за безводието от водното дружество изтъкват засушаването, намаления дебит и повишеното потребление, както и това, че питейна вода се ползва за пълнене на басейни и поливане на..

публикувано на 15.07.24 в 10:46

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещи огнища и очакваните високи температури обаче на място остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са били разположени няколко екипа на пожарната,..

обновено на 15.07.24 в 08:43

Пловдив събира на форум учители в чужбина

Пловдив е домакин на двудневен семинар за учители от българските училища в чужбина. Днес и утре в къща музей „Христо Г. Данов“, Стария град ще се проведе семинар на темата „Учителят зад граница между „Възрожденските“ предизвикателства и методическите решения“. Форумът се организира от екипа на Пловдивския университет „Паисий..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Министър Запрянов ще открие новата полоса в Граф Игнатиево

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще открие официално новата полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево. Той ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев. В рамките на церемонията ще се извърши пребазиране на самолети МиГ-29 от летище Пловдив, с което се подновява..

публикувано на 15.07.24 в 08:27

Следят с дронове пожарите в Средна гора

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27