Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български събор "Ангел войвода" в Араповския манастир

За втора година Араповският манастир край Асеновград ще бъде домакин на българския събор „Ангел Войвода“. Събитието се провежда тази събота и неделя, откриването е от 10 часа.

И тази година гостите на двудневното събитие ще имат възможност да се насладят на богата програма. Тази вечер ще бъде направена възстановка, показваща подвизите на закрилника на Родопите Ангел Войвода. 

Гостите на събитието ще се насладят на богата фолклорна програма, кулинарни изложби и традиционни храни от Тракия. Ще се проведат също пехливански борби.

В асеновградското село Конуш ще се проведе и традиционният събор „Св. Кирик и Юлита“, който ще бъде открит довечера. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Полицията залови ало измамник, ограбил пенсионерка с 5300 лв

Пловдивските криминалисти разкриха и заловиха телефонен измамник, успял да излъже и ограби 5 300 лв. от възрастна жена.  На 9 юни пенсионерката станала жертва на познатата схема - телефонно обаждане от непознат, представил се за полицай. Той и съобщил, че синът й заедно със съпругата му са арестувани като причинители на тежка катастрофа и трябва да..

публикувано на 04.07.24 в 14:34

Кметът даде месец на пловдивските превозвачи "да влязат в час"

Транспортните фирми в Пловдив имат едномесечен срок да оборудват автобусите с климатици и да започнат да изпълняват курсовете си редовно. В противен случай общината ще прекрати договорите си с тях. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той добави, че днес е изпратено писменно уведомление до тях с ултиматума.  Проблемите с градския..

обновено на 04.07.24 в 13:55

Депутат от ДПС в областта се отрече от вота си "за" кабинет на ГЕРБ

Депутатът от ДПС от Пловдив-област Ердуан Мехмед поиска вчерашния му вот ЗА кабинета на ГЕРБ да бъде зачетен като отрицателен. В писмо до председателя на парламента Рая Назарян той пише, че изричната му воля е била да гласува „Против“ правителството на Росен Желязков и затова настоява техническият отдел на Народното събрание да отрази промяната в..

публикувано на 04.07.24 в 13:42

До 30 пожара дневно пламват в Пловдив и региона

Сигнал за опасен пожар в склад в района на кв. Кючук Париж вдигна по тревога няколко екипа пловдивски огнеборци. Огънят е лумнал предиобед.  На мястото бързо са се отзовали пожарникари от Втора и Четвърта служба, чиято навременна реакция е предотвратила разрастването на огъня и ограничила щетите.  Същевременно, пламнали сухи треви и отпадъци в..

обновено на 04.07.24 в 12:50

Предлагат 21 зрелостници от Пловдив за национална диплома

От Регионалното управление на образованието - Пловдив изпратиха до МОН номинациите за "Национална диплома". "За присъждане на почетното отличие на Министерството на образованието и науката от Регионалното управление на образованието предлагаме 21 ученици, отговарящи на условията от Наредбата за приобщаващото образование.", съобщи Иванка Киркова, началник..

публикувано на 04.07.24 в 11:50