Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС обяви конкурс за управител на Спортния диспансер

Единодушно, с 43 гласа „За“, пловдивските общински съветници приеха предложението за откриване на конкурсна процедура  за избор на управител на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина. 

Това стана след почти едночасов дебат за съдбата на Спортния диспансер. 

Началото му постави доц. Атанас Баташки от "Алтернатива за Пловдив", според когото направеното предложение е незаконосъобразно, тъй като не е съобразено със закона за лечебните заведения. Той регламентира, че управител на медицински център може да бъде само лекар или дентален специалист. Баташки предложи то да бъде отложена, за да се поправи, но впоследствие това стана в зала.

Според Стефан Послийски от ВМРО-БНД е важно да се поставят здрави основи за запазването на лечебното заведение и да се стартира конкурс да управител, като се сложат определени рамки.

Независимият  съветник Слави Георгиев посочи, че нито един кадърен човек няма да се яви за управител на диспансера. „Когато има бюджет и  се заложат средства в него, които да обновят цялата медицинска структура и техника, едва тогава ще можем да си позволим с чиста съвест да проведем конкурс, да привлечем най-качествените специалисти“, коментира Георгиев, но посочи, че ще подкрепи предложението.

Шефът на дирекция Здравеопазване в общината Калин Калинов посочи, че промяната трябва да е част от цялостна концепция за общинското здравеопазване и допълни, че няма смисъл да се финансира структура, която не иска да се реформира. Той  добави ,че в сегашния му вид спортният диспансер е музей, но ако се превърне в съвременна база, не само ще може да се издържа, но и да носи приходи.

По думите на зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков важно е да се се запазят и специалистите в диспансера, които правели чудеса.

Бяха избрани трима общински съветници, които да влязат в петчленната комисия за конкурса – д-р Иглика Казанджиева, Тодор Стоилов и Георги Колев. Тя ще се председателства от д-р Калин Калинов, а в състава й ще влезе и представител на РЗИ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дълго поле е новата огнена точка в община Калояново

Пожар гори от двете страни на Карловско шосе в землището на Дълго поле, преди разклона за гара Калояново. Горят стърнища от двете страни на пътя и около жп линията. На място е полицейска кола, която контролира движението, защото пътят е силно задимен. Движението към Карлово се отбива през село Царимир, а в посока Пловдив - на разклона..

обновено на 17.07.24 в 20:03

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

обновено на 17.07.24 в 20:02

Потушен е пожарът край Стрелча, над Сестримо е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно изгасен , съобщиха от МВР - Пазарджик.  В късния следобед бяха потушени последните локални огнища, но дежурни екипи на пожарната ще останат на дежурство през цялата нощ.  Доброволци и служители на гоското стопарство също ще останат на място. Огънят бушува две денощия, изгоряха около 400 декара горски площи. Пожарът,..

публикувано на 17.07.24 в 20:00

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22

Пожарът край Стрелча е локализиран, остават дежурни екипи през нощта

Пожарът край Стрелча е напълно локализиран, но гасителните действия продължават вече втори ден. Неутрализират се локални огнища в ограничения от изградените просеки периметър.  Поне 400 декара смесена гора е напълно опожарена, но все още не е ясен размерът на засегната от огъня горска площ.  Пожарът е овладян и локализиран в един..

обновено на 17.07.24 в 17:22