Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има алтернативен път от Трилистник през Скутаре за Рогош и Пловдив

За това се договориха НКЖИ, Община „Марица“ и кметовете на Трилистник и Скутаре на спешна среща с облакстния управител д-р Илия Зюмбилев

Алтернативен път ще позволи директна връзка на жителите на село Трилистник през Скутаре с Пловдив и Рогош. За това се договориха НКЖИ, Община „Марица“ и кметовете на Трилистник и Скутаре на работна среща, организирана от областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев. Срещата беше свикана часове преди насрочения за тази вечер протест заради затварянето на прелеза Рогош - Трилистник. Недоволството на хората идва от факта, че нямат пряк достъп до Здравната служба, детската ясла и аптеката, които са в съседното село Рогош, а пътят им до тях се удължава от 2 на 16 километра, при това през опасен участък на магистрала „Тракия“. 

На срещата при областния управител инж. Иван Бакалски, ръководител на жп проекта „Рехабилитация на железопътна линия Пловдив-Бургас“, пое ангажимент до 15 септември да бъде изграден байпас от затворения жп прелез към успоредния на жп линията път, който води към Скутаре. По него обаче ще могат да минават единствено леки автомобили и бусове, без тежкотоварни камиони, тъй като той ще бъде на трошенокаменна основа. „В момента по линията Пловдив – Бургас се изграждат общо 39 надлеза и ние имаме ясен линеен график, този при Рогош ще е готов през март 2024 г., а дотогава ще изградим този байпас“, обясни Бакалски. 

От своя страна кметът на Скутаре Стоян Добрев гарантира, че ще с помощта на община „Марица“ ще бъде създадена временна организация в самото село на маршрута, през който ще се преминава. Улиците, които ще обхване ще бъдат изкърпени, а по част от тях бъде положен асфалт. 

Кметът на Трилистник Мирчо Петров заяви, че тази вечер на протеста ще обясни на хората решенията на днешната среща и се надява това да успокои обстановката в селото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар пламна край пътя Белово - Юндола

Пожар се разгоря в близост до пътя Белово - Юндола, в местността "Ливада Бачия". Сигналът е подаден в късния следобед. Огънят е пламнал в  труднодостъпна местност, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов. По предварителна информация горят около 5 декара иглолистна гора, а служители на пожарната в Белово и от местното горско..

публикувано на 04.09.24 в 17:58

Голям интерес сред смолянчани за достъп до приложението "еЗдраве"

Само днес експерти на РЗИ – Смолян осигуриха достъп  на 58 граждани до електронните им здравни досиета чрез приложението „еЗдраве“. Това съобщават от здравната инспекция и допълват, че поради големия интерес всички желаещи могат да ползват услугата и утре, 5 септември, от 10:00 ч. до 16:00 ч. По повод информационната кампания на Министерството..

публикувано на 04.09.24 в 17:50

"Скъсаха" 1/3 от кандидатите за директори на училища в Пловдив

35 кандидати за директори на 29 училища в Пловдивска област се явиха ва конкурса, обявен от Регионалното управление на образованието в Пловдив. 10 от кандидатите не са издържали теста, а работата на един от кандидатите е била анулирана, за ради неспазване на условията и указанията за отбелязване на верните отговори. Припомням, че от РУО..

публикувано на 04.09.24 в 15:55

Спасиха недоносено бебе с помощта на "Капачки за бъдеще"

Недоносено бебе от Асеновград е спасено благодарение на детската линейка, дарена от инициативата „Капачки за бъдеще“. Детето е било родено в 8-мия месец, след спешно секцио, в тежко състояние и не е можело да диша. Веднага след раждането е стабилизирано от асеновградските медици и е транспортирано по спешност до УМБАЛ „Пловдив“ със..

публикувано на 04.09.24 в 15:24

Възстановяват с друг превозвач транспорта до Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от „Автотранс Чолаков“, който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

публикувано на 04.09.24 в 14:49