Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2 вертолета от Крумово се включиха в гасенето на пожара край Бургас

Военнослужещи от 24-та авиобаза Крумово с 2 вертолета „Кугър“ се включват в гасенето на разраснал се сложен горски пожар, възникнал в землището на село Кубадин, Община Средец, Област Бургас, съобщиха от Министерството на отбраната.

Първият вертолет е излетял в 08:57 часа от авиобаза Крумово, за да се включи в помощ на огнеборците за потушаването на пожара чрез обливане на засегнатия район с вода, посредством системите за пожарогасене „bambi bucket”. Втората машина е излетяла в 11:26 ч.

Военнослужещи от военно формирование 32 890 – Бургас от състава на Военноморските сили са потеглили от военноморската база в 08.40 часа към мястото на пожара за оказване на помощ. Модулът е в състав от 11 военнослужещи.

Техниката и военнослужещите от ВВС и от ВМС се включват по искане на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в подкрепа на действията на място по гасене на огъня.

По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Статиската отчита пореден ръст на строителството в Пловдив

През второто тримесечие на тази година общинските администрации на територията на област Пловдив са издали разрешителни за строеж на 365 жилищни сгради с 2 269 жилища в тях и с 257 808 кв. м разгръната застроена площ. Данните на Териоториалното статистическо бюро- Юг показват ръст на броя сгради в проект с 31% спрямо първите три месеца на..

публикувано на 02.08.24 в 13:41

В Пазарджик масово глобяват "шумни" коли и мотори

Полицията в  Пазарджик започна масови проверки, съчетани със санкции спрямо собствениците на особено „шумни“ коли, които надхвърлят допустимите за това норми.  Оказва се, че проблемът е доста сериозен и акцията стартира след множество оплаквания от граждани, изтъкват от областната дирекция на МВР.  Неудобството за хората е допълнително изострено..

публикувано на 02.08.24 в 13:25

Откриха нова спортна площадка в асеновградско училище

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри новоизградена спортна площадка в двора на ОУ „Ангел Кънчев“. Тя е реализирана по проект, спечелен пред МОН по Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки. Съоръжението съдържа комбинирани спортни игрища за баскетбол, волейбол, народна топка и писта за бягане...

публикувано на 02.08.24 в 12:14

Кризисният щаб в Пловдив призова мерките на РЗИ да се спазват и утре

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика Кризисния щаб във връзка с пожара на сметището край Цалапица, което се запали снощи. Гасенето продължава и тази сутрин с тежка техника, която зарива с пръст тлеещото огнище, разположено на повече от 10 декара площ. От сутринта Пловдив е обгазен, като нивото на фини прахови частици..

обновено на 02.08.24 в 11:45

Седем пъти са завишени нормите за ФПЧ във въздуха над Пловдив

Значително превишаване на нормите на фини прахови частици е регистрирано във въздуха в Пловдив, съобщи заместник-кметът по екология и здравеопазване в Община Пловдив Иван Стоянов, който и в момента е на мястото на пожара в Цалапица. Данните от измерванията на мобилните станции показват концентрация от 350 mg/m³ ФПЧ 10, съобщават от община..

обновено на 02.08.24 в 11:44