Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зико се зае с електрификацията на стадион "Локомотив"

5
Снимка: Община Пловдив

Кметът Здравко Димитров ще съдейства за спешното отпускане на средства за електрозахранването на стадион „Локомотив“. Финансите са необходими, за да бъде изработен проект за изграждането на два трафопоста за спортното съоръжение. 

Това стана ясно при днешната инспекция, която пловдивският кмет направи на готовата южна трибуна на стадион „Локомотив“.

Димитров смята, че за електрозахнарването на стадиона трябва да бъде направена отделна обществена поръчка. Проблемът не е решен досега, тъй като не е имало яснота каква мощност ще е необходима. 

Същевременно, кметът на район „Южен“ Костадин Язов, който е надзорник за строежа от страна на община Пловдив, съобщи, че следващата седмица ще внесе документите за издаването на Акт 15 за построената южна трибуна на стадиона. (

На тази трибуна се намира секторът за гостуващи фенове. Кметът Димитров се убеди, че поставените там преградни стъкла, отделящи сектора за гости от терена, са достатъчно надеждни. Той разгледа и готовите съблекални и административни помещения, разположени под трибуната. 

Освен от Костадин Язов кметът Здарвко Димитров бе придружен от заместника си Тодор Чонов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Христо Крушарски

Крушарски спря заплатите, иска 5 млн. лева и напуска

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски обяви, че цената, срещу която ще предостави контролния пакет акции в клуба е 5 милиона лева. „Нека мисионерите като Константин Думанов, който също има бизнес, да извади пари, а не само да обикаля и да търси кой друг да ги даде и да ги налее в клуба. Аз спирам да плащам заплати на футболистите,..

публикувано на 25.09.24 в 16:25

Жребий за купата на България

Стана ясен жребият за два кръга в турнира за Купата на България. Във втория предварителен кръг отборът на Марица (Пловдив) ще срещне втородивизионния Беласица (Петрич). В 1/16-финалите Ботев (Пловдив) ще гостува на победителя от двойката Вихрен (Сандански) - Миньор (Перник). Локомотив (Пловдив) ще има визита на победителя от сблъсъка Черноморец..

публикувано на 24.09.24 в 18:01

Локомотив остана без ръководство!

ПФК Локомотив Пловдив излезе с изключително важно официално съобщение. Ето какво написаха от "Лаута": Уважаеми локомотивци, С оглед насъбралото се напрежение и представянето на отбора в последните няколко седмици, всички членове от борда на директорите на ПФК Локомотив Пловдив решиха да подадат днес своите оставки. Решението им е окончателно. В..

публикувано на 24.09.24 в 11:46

Неприятна загуба на Ботев Пловдив

Отборът на Арда се наложи с 1:0 над Ботев (Пловдив) у дома в последния мач от 9-ия кръг на Първа лига.  "Канарчетата" бяха по-добрият отбор почти през целия мач, но домакините се възползваха от груба грешка на Йонас Там и Иван Тилев реализира победния гол в мача в 59-ата минута. Това се оказа и единственият точен удар на Арда през целия двубой. Ботев..

публикувано на 23.09.24 в 23:31

Локомотив въведе 8-часов работен ден за треньорите в клуба

Ръководството на Локомотив Пловдив въвежда осемчасов работен ден за треньорите в клуба. Щабът, начело с бившия национален селекционер Любослав Пенев, знае за това още от 10 септември. "По повод днешните информации, появили се в медиите, желаем да внесем уточнение. Въвеждането на 8-часов работен ден важи само и единствено за треньорския щаб на..

публикувано на 23.09.24 в 17:56