Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славчо Атанасов се включва в битката за кмет на Пловдив

| обновено на 12.09.23 в 10:40

Кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив ще бъде официално обявена от 12 ч. днес в зала „Съединение“. 

Преди това там ще бъде официално подписано коалиционното споразумение за общо явяване на местните избори на партиите в коалиция "Съединени за Пловдив". 

Освен „Кауза България“ в коалицията засега влизат сдружение "Новите лидери". Към тях на местно ниво, ще се присъединят също ВМРО, Земеделски съюз "Александър Стамболийски" и други силни формации.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Почитаме Св. Св. Константин и Елена

Днес православната църква почита паметта на светите Константин и Елена. Те са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос.  Историята помни римския император Константин Първи като Велики, а Църквата го възпява като "апостол между царете". Възпитан в езичество, след едно..

публикувано на 21.05.24 в 07:45

Пазарджик празнува

Денят на светите равноапостоли Константин и Елена 21 май е Празник на Пазарджик. Той се отбелязва за 38-и път в новата история на града.  Началото ще бъде дадено в 8 часа с тържествена литургия в едноименната църква „Св. Св. Константин и Елена“. След това ще се проведе традиционното литийно шествие от храма през бул. „Георги Бенковски“ и ул. „Хан..

публикувано на 21.05.24 в 07:41

Втори път удължават проекта "Грижа в дома" в Асеновград

С още три месеца се удължава срокът на проекта „Грижа в дома в община Асеновград“, след като кметът Христо Грудев сключи ново допълнително споразумение към административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на Програма “Развитие на човешките ресурси“. С отпуснатите близо 405 000 лева проектът ще..

публикувано на 20.05.24 в 16:48

ОбС на Пазарджик награди изявени общественици за празника на града

Общинският съвет в Пазарджик проведе днес тържествена сесия, посветена на 21 май – Празника на града и Ден на на светите равноапостоли Константин и Елена. В дневния ред на заседанието бяха включени само две точки – приветствия по случай 21 май – Празник на Пазарджик и  удостояване със звание „Почетен гражданин на град Пазарджик и Общината”..

публикувано на 20.05.24 в 14:54

Отложиха за юни затварянето на възлово кръстовище в "Южен"

Предвиденото за днес затваряне на кръстовището между улиците „Димитър Талев“ и „Петър Стоев“ в район „Южен“ се отлага. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Причината е, че от фирмата изпълнител на тази част от проекта на ВиК за Южния обходен колектор тази сутрин не бяха поставили необходимите пътни знаци и..

обновено на 20.05.24 в 14:45