Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според БСП рекордният бюджет на Пловдив е кух

Бюджет 2023 на Община Пловдив е кух, заявиха в позиция до медиите от Градския съвет на БСП. 

"Това е бюджет, който вече би трябвало да е изпълнен на ¾ , защото до края на годината остават 4 месеца. Нямаме никакви очаквания от този бюджет, защото в него няма нищо ново и различно. Предлага се финансов план за  наливане на пари в нереформирани общински структури, узаконяване на  скъпоструващи, забавени ремонти и проекти, както и откровени далавери с общинска собственост", смятат социалистите. 

От БСП - Пловдив напомнят, че утре Общинският съвет ще разглежда рекордния бюджет на Пловдив в размер на 655 млн. лв. приходи, от които най-голямото перо е за заплати и осигуровки – 313 млн. лв. 

Според социалистите основните проблеми в бюджета са раздута администрация, нереални приходи и разходи, скъпи и бавни ремонти. Те настояват за мерки за увеличаване на събираемостта и реален анализ и реформи по отношение на управлението на общинската собственост. 

По публикацията работи: Иванка Петкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Драмата приключи - Венцеслав Караджов се предаде

Приключи драмата с барикадиралия се в дома си бивш полицай Венцеслав Караджов, който снощи се заключи в дома си в Пловдив.  По информация от пловдивската полиция,  малко преди 6 ч. тази сутрин Караджов е склонил да се предаде без съпротива и така инцидентът е завършил без пострадали.   Той не е бил въоръжен, в дома му не са открити и взривни..

обновено на 17.05.24 в 08:12

Матурите започнаха - изтеглиха вариант №15 по БЕЛ

В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 15, по който ще работят зрелостниците на матурата по български език и литература.  Тя започва  в 8.30 ч. в 759 училища в страната. На нея се очаква да се явят около 50 000 зрелостници. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа. В Пловдив и областта той  ще се проведе в 386..

обновено на 17.05.24 в 08:12

Започва пролетния Панаир на занаятите

Открива се  пролетното издание на Панаира на занаятите в Пловдив. Тази година се той провежда с благотворителна кауза в подкрепа на деца със синдром на Даун.  Акцент в програмата е художественото плетиво, което ще бъде представено на пленера "Шарени чорапи". Майстворството на дантелата пък ще бъде деменстрирано от гост майстора Галина Симеонова...

публикувано на 17.05.24 в 08:12

Ден на спорта в Пловдивския университет

За четвърта поредна година Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ организира Ден на спорта. Тържественото му откриване ще се състои от 11:00 часа пред Спортната зала на висшето училище.  Богатата програма включва турнири по футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, крос, демонстративни, щафетни и забавни игри и др. От..

публикувано на 17.05.24 в 07:02

Венцеслав Караджов се барикадира в дома си

Осъденият за убийство бивш полицай Венцеслав Караджов се барикадира в дома си в Пловдив и отказва да се предаде.  Върховният касационен съд постанови днес най-тежката присъда - доживотен затвор - за Венцислав Караджов за това, че на 15 май 2015 година е застрелял родителите си.  Мъжът е решил да не излиза, това научи БНР от адвоката му Зоя Тошкова...

публикувано на 16.05.24 в 22:31