Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Шефът на ОД на МВР поиска оставката на началника на Пето РУ

Директорът на ОД на МВР в Пловдив Георги Чергов поиска оставката на шефа на Пето РУ Иван Чочков за шофиране с висока скорост в града и опит да въздейства на полицаите, които са го заснели. В личен разговор Чочков е заявил само, че съжалява за случилото се. 

 На брифинг днес Чергов обяви, че е назначена проверка, но случаят изисква поемането на административна и морална отговорност. Той не конкретизира с каква скорост е засечен шефът на Пето РУ, но добави, че е значително над допустимата за града. Ако Чочков не подаде оставка, то тогава ще се изчакат резултатите от проверката. 

Георги Чергов обяви, че след разговори със заместниците си за сформирането на управленски екип е постигнато съгласие единият от тях - Сълко Литов да се оттегли изцяло от системата на МВР, а другият - комисар Радослав Начев да оглави сектор Специални технически дейности.

За заместник - директор ще бъде назначен началникът на РУ - Раковски Димитър Събчев. Според анализа на Областната дирекция на МВР резултатите на Събчев са сред най- добрите в региона. 

Шефът на икономическа полиция Славчо Алексиев също се оттегля.Още от категорията

Три дни безплатни прегледи за рак на гърдата

Безплатни прегледи за рак на гърдата стартира във Втора клиника по хирургия към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Кампанията е под егидата и инициативата на началника на клиниката проф. д-р Ангел Учиков.   Желаещите да се прегледат, могат да заповядат на 25, 26 и 27 септември от 12:00 до 14:00 часа в кабинета на 11 ет. на бул. "Пещерско шосе"..

публикувано на 25.09.23 в 07:23

Откриват нов учебен корпус на Медицинския университет

С тържествена церемония днес ще бъде открита новата сграда на „Учебен корпус 2“ на Медицинския университет в Пловдив.  Седеметажният корпус на ул. „Любен Каравелов“ 26 е с разгърната застроена площ надземно е 7659 кв.метра. В него  са разположени 46 учебни зали, 51 кабинета и други помещения. На всеки етаж има обособен кът за отдих.   В..

обновено на 25.09.23 в 07:17

Форум представя литературните връзки между Италия и България

Форумът  „Италия – България диалог между две култури“ се провежда днес и утре в Пловдив по повод Международния ден на европейските езици, днес и утре в Пловдив. Събитието акцентира на литертурните връзки между двете страни и се  провежда под патронажа на почетния консул на Италия в Пловдив Джузепе де Франческо.  Началото е днес със  среща на..

публикувано на 25.09.23 в 06:52

Гостува инициативата „Четем - разгръщаме светове“

Пловдив е домакин на инициативата „Четем - разгръщаме светове“ , част от едноименната национална кампания, която има за цел да стимулира четенето на книги сред децата до 13-годишна възраст. Кампанията е в отговор на увеличаващата се функционална неграмотност сред младежите у нас. Организатори са книжарници „Портокал“ (Orange) в..

обновено на 24.09.23 в 18:45

ПП-ДБ представят кандидата си за кмет на Пловдив

Кандидатът за кмет на Пловдив на ”Продължаваме Промяната" - “Демократична България” ще бъде обявен официално днес.   Ще бъдат представени и кандидатите за районни кметове в града. Това ще стане в Епископска базилика на Филипопол, началото е в 17 часа. Номинацията на коалицията е проф. д-р Ивайло Старибратов, бивш директор на Математическата..

обновено на 24.09.23 в 10:07