Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Природни състояния" на Таньо Павлов се открива в "Лабиринт"


Срещаме ви и с художника Таньо Павлов, чиято самостоятелна изложба "Природни състояния" ще бъде открита на 19 септември, в Галерия "Лабиринт". 

"Това са пейзажи  и натюрморти сътворени през последната една година - това са основните жанрове, които ме вълнуват. Творбите от тази изложба са доста разнообразни и като форма, и като техника на изработка, именно защото различните природни състояния ме подтикват да подхождам по различен начин." - казва живописецът. 

Рисувани основно от натура, картините на Павлов са живи, земни и дълбоко лични свидетелства за състоянията в природата. Творбите му завладяват с непрестореност - израз на непосредствената възхита на художника от красотата на природата и плодовете на земята.
"Природни състояния" остава в пространството на галерия "Лабиринт" до 1 октомври.
Таньо Павлов е завършил АМТИИ Пловдив – Педагогика на обучението по изобразително изкуство – бакалавърска и магистърска степен в периода 2012 – 2017 г. От 7 години живее в село Гранит. Има множество участия в изложби в страната и чужбина.
През 2014 г. получава награда за млад автор за живописна изложба от името на Фондация "Георги Божилов – Слона".
Разговорът с Таньо Павлов чуйте в прикаченото аудио.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Спектакълът „Одисей“ покорява Гърция

Спектакълът „Одисей“ на пловдивския Драматичен театър вчера и днес се играе на сцената на общинския театър в Пирея. Как продължава сценичният живот на този забележителен проект и как го оценява гръцката публика - за това e разговoрът с Десислава Шишманова, автор на едноименния документален филм за спектакъла. „Този спектакъл е феномен, който..

публикувано на 31.05.24 в 16:53

"Attract- Привличане" в Малката базилика на Пловдив

Васко Георгиев определя себе си като "различен" млад човек, ще добавим и много амбициозен. Роден е в гр. Варна, но на 6 годишна възраст се премества в Пловдив. Различно е и детството му. Израства  в социални домове за деца, лишени от родителска грижа. По-голямата част от крехките си години прекарва в ДДЛРГ „Рада Киркович“. През 2008г. напуска дома и..

публикувано на 31.05.24 в 14:45

Екатерина Костова представя новия си роман в ПУ

Екатерина Костова ще представи новия си роман „Време. Кръв. Пясък.“ в 6-а аудитория на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ тази вечер, от 18 ч. По време на премиерата главният редактор на вестник „Пловдивски университет“ Тильо Тилев ще връчи на авторката почетната титла „Доктор хонорис кауза“ на вестника. Новият роман на..

публикувано на 31.05.24 в 06:34

Галерия "Дяков" представя Стоимен Стоилов

За 28-ия си рожден ден  Галерия „Дяков“ представя художник, който е не само част от историята на българското изобразително изкуство, но е сред тези, които я създават - Стоимен  Стоилов. Художникът е роден през 1944 г. във Варна. Завършва Националната художествена академия в класа на проф. Александър Поплилов. Основател е на Международното..

публикувано на 31.05.24 в 06:31

Панорама на детското творчество в къща музей "Зл. Бояджиев"

„Панорама на детското и младежко творчество – Шедьоврите на Златю Бояджиев през детските очи – 2024“  стартира  в къща музей "Златю Бояджиев“ на ул. „Съборна“ 18 и пространствата около нея. Инициативата е на Сдружение „Духовно огледало“ и е част от Културния календар на Пловдив за 2024 г. Мястото на срещата  от 31 май до 02 юни..

публикувано на 31.05.24 в 06:27