Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дойде времето на личностите, а не на партийните идеи

Независимият в момента общински съветник Слави Георгиев ще се бори за пореден мандат, но с листата на ГЕРБ. В интервю за Радио Пловдив той обясни, че е бил поканен в лично качество, като гражданска квота, от кандидата за кмет Костадин Димитров. 

Според Георгиев Димитров е доказан администратор с голям опит, с бързи решения на проблемите на хората и оставя  един подреден район. 

Опозиционното си поведение до момента той обясни с критиките си към "конкретни политики на хора, които вече не са част от ръководството на ГЕРБ, както и към политиките на кмета Здравко Димитров, който също не е част от ГЕРБ". Считам че обновеният екип на ГЕРБ има шансове да допринесе за развитието на града, каза кандидатът за съветник.

Като основни приоритети той посочи изпълнението на ремонтите  в срок, връщане на ролята на общината в градския транспорт и стабилизирането на финансите на общината, които в момента са "трагични". 

"Какво се случва в Общинския съвет е отражение от личността на кмета и какви предложения предлага за решаването на проблемите.  Здравко Димитров не беше убедителна и обединителна фигура,  която да търси разумните варианти  и затова се стигна до един  разбит общински съвет, който не взимаше добри решение.  В новия мандат времето ще бъде на личностите, а не на партийните идеи. Ние не говорим за различни проблеми, тук въпросът е каква е методологията и кой притежава административният опит да ги реши, коментира Георгиев.

По думите му общинската група на ГЕРБ в сегашния съвет се опитваше да има нормална политика за града, докато непопулярните решения на Здравко Димитров водеха до разнобой.

Ако бъде избран за съветник, Слави Георги ще настоява за преразглеждане на приетия бюджет на община Пловдив, тъй като настоящият е в дефицит. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Близо една трета от избирателите на Карлово гласуват на балотажа

Спокойно протича денят на балотажа в община Карлово. До момента няма сериозни нарушения на вота. В 1 секция в град Карлово машина е дефектирала и са дадени указания гласуването да продължи на хартия.  Към 15.30 ч.избирателната активност в община Карлово на балотажа е 30,3%, като спрямо същото време на първи тур е била 39 %. До момента не са..

обновено на 05.11.23 в 20:31

Над 36% е активността на изборите в община Стамболийски

В община Стамболийски днес гласуват за общински кмет. За гласовете на избирателите се борят кандидатът на местната коалиция „Алтернатива на гражданите “ Петър Неделев, който получи 49,06% подкрепа на първия тур и настоящият кмет от ГЕРБ Георги Мараджиев с 41,09 подкрепа миналата неделя. Към 16 часа изборният процес протича нормално като активността..

публикувано на 05.11.23 в 15:46

Областният управител гласува за по-добро бъдеще на Пловдив

Областният управител Илия Зюмбилев гласува на втория тур на местните избори в Пловдив и призова гражданите от областта да излязат и да дадат своя вот. „Гласувайте и изберете кметове, които да работят за своите граждани, с апатия няма да постигнем по-добро бъдеще за нашите общини и населениместа“, заяви Зюмбилев, след като пусна своите бюлетини за кмет..

публикувано на 05.11.23 в 14:26

Пристигнаха бюлетините за балотажите в Пловдивска област

886 800 е общият брой на хартиените бюлетини, с които ще се гласува на втория тур на изборите в Пловдивска област в неделя, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев. Те пристигнаха сутринта  под полицейска охрана от печатницата в Областна администрация и с протоколи веднага бяха предадени на представителите на Общинските..

публикувано на 03.11.23 в 12:06

Бюлетините за балотажа пристигнаха в Пазарджик

Над 160 000 бюлетини за втори тур на местните избори бяха доставени днес пред Областна администрация в Пазарджик. Упълномощени представители на Областния управител и на 12-те Общински избирателни комисии получиха бюлетините от печатницата в София заедно с други изборни книжа и консумативи.  При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани..

публикувано на 02.11.23 в 14:49