Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зико направи последна първа копка като кмет на Пловдив

"Правя последна копка за този мандат, но има много време напред, нищо не се знае", каза кметът на Пловдив Здравко Димитров. 

Той откри строежа на две спортни зали, които са в район "Западен" и каза, че това е било мечтата му още като кмет на този район. 

До 22 месеца залите за волейбол, баскетбол и хандбал ще бъдат завършени и ще се ползват само за тренировки на отборите, каза още Димитров. 

Общата стойност на двете спортни зали е над 6,8 млн. лева. Парите за строителството до края на тази година са осигурени, и те са 2.7 млн. лева.

Плащанията по договор са разпределение в три бюджетни години, стойността 6,8 млн. лева, е без ДДС. Отделно има допълнително средства за надзор и проектиране. 

Две зали ще са свързани с топла връзка, 2200 кв. м е застроената площ. В залата ще има 70 места за седящи и отделно 41 паркоместа на паркинга.

"Това не са спортни зали за официални срещи, затова няма много седящи места", обясни заместник-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков. "Но ще има възможност да се закупят допълнителни подвижни седалки, ако отборите искат да се правят първенства", уточни Титюков. Той допълни, че спортната зала на бул. "Дунав" ще бъде завършена до края на октомври. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пловдивската полиция обяви мерки за ограничаване на скоростта в града

Изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта в Пловдив, искане за още видеокамери и пътни знаци – това са част от пакета предложения към общината за повишаване на пътната безопасност в града – съобщи началникът на областната дирекция на МВР  старши комисар Георги Чергов.  Това е..

обновено на 22.05.24 в 16:50

РУО-Пловдив връчи награди на учители и директори

Шестима учители и петима директори от Пловдив и областта получиха награди на специална церемония, организирана от Регионалното управление на образованието. Иванка Киркова, началник на РУО-Пловдив каза: „След известна пауза отново съм сред вас с толкова много съмишленици. Вие сте мотиваторите, от които зависи бъдещето на нашите деца. Поздравявам ви за..

публикувано на 22.05.24 в 16:47

Измама за над 130 000 лв завърши със затвор за трима

Окръжният съд в Пловдив постанови затвор от 7 до 12 години за две жени и мъж, измамили възрастен човек от Белозем с повече от 130 хиляди лева. Тримата използвали добре отработената схема за взимане на заем и предложение за безвъзмезден ремонт на дома. Едната от обвиняемите завързала близки отношения с 66 годишния мъж и той й давал пари..

публикувано на 22.05.24 в 15:36

Електробуси ще пътуват по градските линии в Асеновград

7 нови електрически автобуса ще закупи община Асановград след като к метът д-р Христо Грудев подписа договор за финансиране на проект „Внедряване на екомобилност в община Асеновград и изграждане на велоалеи на територията на община Садово“.  Припомняме, че в края на миналата година асеновградската общинска администрация изготви и подаде проект по..

публикувано на 22.05.24 в 13:56

Оперираха успешно момичето, прегазено от млада шофьорка в Сопот

15-годишната Никол, която бе блъсната от 18-годишна шофьорка в Сопот на 7 май, е била оперирана успешно. Близо 5 часа е продължила операцията на таза й, каза пред Радио Пловдив бащата на момичето Иван Радуйчев. "Операцията беше вчера, продължи близо 5 часа. Думите на лекаря бяха: "Сглобихме я", защото тазът й беше на 3 места счупен. Поставиха..

публикувано на 22.05.24 в 13:02