Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоичков с проект за връщане на спортните паралелки в училище

Христо Стоичков откри свой спортен магазин в Пловдив
Снимка: Фейсбук/H8S

Носителят на "Златната топка" Христо Стоичков ще внесе проект за връщането на спортните паралелки в училищата. Това съобщи легендата по време на откриването на спортния магазин на неговата марка продукти в Пловдив.

"Надявам се, че в скоро време и във всички училища ще могат да влязат децата да спортуват, защото в последно време децата не спортуват. Те нямат това, което ние сме го имали в нашите години. Направили сме проект, който трябва да се представи в министерството на образованието и във всички училища“, заяви Христо Стоичков.

Събитието уважиха много футболни легенди на Ботев (Пловдив) и Марица като  Петър Зехтински, Марин Бакалов, Славчо Хорозов, Запрян Раков, Атанас Пашев, Костадин Костадинов, Георги Георгиев и Трифон Пачев.

Там бяха още легендарните музиканти братя Аргирови, кумът на Камата - Атанас Узунов, както и волейболисктите на Марица, които от няколко сезона играят с екипи от марката на Христо Стоичков, а той не пропуска техните домакинства в шампионската лига.

"Пловдив ми е на сърце. Аз съм маричанин. Това няма как никой да ми го вземе. Винаги съм симпатизирал на пловдивския футбол, защото той винаги е давал големи футболисти, а и големи спортисти – олимпийски, световни и европейски шампиони“, заяви още Стоичков пред медиите..



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриха зона за шах на открито на Гребната база

С демонстративна партия шах между гросмайстор Виктория Радева и кмета на Пловдив Костадин Димитров на Гребната база бе открита нова площадка за шах на открито.  Играта завърши реми, а след това европейската ни шампионка показа пред присъстващите партията й от първия кръг на Европейското в Баку. Зоната за шах се намира до Младежкия център и..

публикувано на 14.07.24 в 12:27

Марица победи с 4:1 Гигант Съединение

Марица победи с 4:1 Гигант (Съединение) в контролна среща, която се игра в събота преди обяд на стадиона в “Кършияка”. Проверката бе трета за “жълто-сините”, като две от срещите завършиха с успех за състава. Тимът на Стойчо Драмов се представи добре с оглед на етапа от подготовката си. Всички футболисти от групата за мача взеха участие в него, като..

публикувано на 13.07.24 в 18:10

Ботев пусна в продажба билети за дербито с Локомотив

Билетите за първото домакинство на Ботев Пловдив в първенството през сезон 24/25 срещу Локомотив Пловдив вече са в продажба. Сблъсъкът между градските съперници е на 28 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Ето какво написаха още от Ботев: „Феновете, които са закупили абонамента карта за сезон 24/25 вече имат гарантирано място в дербито..

публикувано на 12.07.24 в 17:58
Йордан Митков

Йордан Митков - олимпийски шампион от Монреал 1976

Йордан Митков е р оден е на 3 април 1956 година в град Асеновград. Той е  о лимпийски шампион от летните олимпийски игри в Монреал през 1976 година. Започва да тренира вдигане на тежести през 1968 година при Иван Веселинов, а след това при Стойчо Стойчев. От 1968 до 1980 година, когато прекратява активната си състезателна дейност, се състезава само..

публикувано на 12.07.24 в 16:40

"Ботев" стартира в Европа с 2:1 над "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) постигна престижна победа  с 2:1 над  словенския "Марибор" в първи двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа. Мачът се игра пред повече от 16 хиляди зрители на стадион "Христо Ботев". Новите попълнения Антъни Уджа и Никола Илиев станаха герои на мача с блестящи голове в 9-ата и в 74-ата минута. Пиус Ширвис бе изравнил..

публикувано на 11.07.24 в 22:04