Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът поиска прозрачност за Плановете за въглищните райони

Снимка: Радио Пловдив, Елена Крушкова

"Има съмнения, че приоритет на управляващите са печалбите на приближените фирми, а не гарантирането на трудовата заетост във въглищните региони и устойчивостта на българската енергетика", заяви в Пловдив президентът Румен Радев по повод днешните протести на миньорите и приемането на Териториалните планове за въглищните райони. 

Държавният глава добави, че основателни са и съмненията, че причина за „крамолите“ сред управляващите партии е достъпът до европейските пари, а не интересите на хората.

"Единственият начин да се разсеят тези съмнения и плановете за справедлив преход е управляващите е да  дадат ясни гаранции за трудовата заетост във въглищните райони, за устойчивостта на българската енергетика и съхранението на нейната автономност и то при максимална прозрачност", добави президентът. 

Още от категорията

МУ е домакин на дискусия за чистотата на въздуха

Студентски съвет на Медицински университет – Пловдив и Лекарска мрежа „Въздух за здраве“ организират дискусия на тема „Здравните последствия от замърсяването на въздуха“.  Събитието ще се проведе в  аудитория 3 на Аудиторния комплекс.  В срещата ще участва народният представител от ПП-ДБ д-р Александър Симидчиев. Той е и председател на..

обновено на 05.03.24 в 06:54

Форум "Революции и Еволюции" се провежда в ПУ

Научен форум „Революции и Еволюции“ще се проведе от днес до четвъртък, 7 март в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".  Организаторите съобщиха, че участието на студенти и преподаватели ще е присъствено и дистанционно, след регистрация. По време на срещите ще бъдат представени научни доклади и постери, ще се проведат кръгла маса и..

обновено на 05.03.24 в 06:54

Затварят за ремонт източното платно на Кукленско шосе

Източното платно на ул. „Кукленско шосе“ в участъка между улиците  „Скопие“ и „Индустриална“ се затваря за цял месец - от 5 март до 5 април.  През това време движението ще се извършва двупосочно в западното платно, съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причина за временната организация е ремонтът на пътната..

публикувано на 05.03.24 в 06:33

Подготвят за ремонт част от "Кукленско шосе"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров направи инспекция на подготвителните дейности преди старта на ремонта на „Кукленско шосе“ утре. Ремонтните дейности ще се извършват на етапи.  Първоначално изпълнителите ще работят по източното платно в участъка между улиците  „Скопие“ и „Индустриална“. Ще бъде направено преасфалтиране и обновяване на..

публикувано на 04.03.24 в 13:20

Нова линия от летище Пловдив наесен

Нова  авиолиния открива Летище Пловдив от края на месец ноември. Тя ще свързва английския град Бирмингам с Пловдив. Полетите ще се изпълняват от авиокомпания Райънеър веднъж седмично, съобщават от летището. В момента седмично се изпълняват по 10 полета от Лондон до Пловдив, като и по един полет от Манчестър и Белфаст.  Според изпълнителния..

публикувано на 04.03.24 в 13:14