Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осми ден блокади на АМ "Тракия", Хаинбоаз и Подбалканския път

| обновено на 06.10.23 в 16:16

Протестиращи миньори и енергетици от комплекса "Марица-Изток" продължават осми ден блокадите на магистрала "Тракия", Прохода на републиката и Подбалканския път при Гурково. 

Те са решени да останат на трите места, докато териториалните планове за справедлив преход не бъдат изтеглени от европейските институции. 

Премиерът Николай Денков обясни, че Плановете не затварят централите, както те си го представят. 

"Плановете помагат, когато пазарът затвори централите и те спират да работят, защото има по-евтин ток от други източници", коментира министър-председателят.  Той призова протестиращите за диалог и нови разговори. 

От МВР съобщиха, че  Движението по автомагистрала „Тракия“ от п.в. „Свобода“ при Чирпан до п.в. Нова Загора, в двете посоки, продължава да бъде ограничено поради провеждане на протестни действия. 

Обособен е обход през път II-66 – Стара Загора - Нова Загора – Сливен - АМ „Тракия“ и обратно. Ограничен остава и трафикът през Прохода на Републиката, между Гурково и Велико Търново.

Временно е ограничено движението и по път II – 76 - Харманли – Тополовград, в района на село Българска поляна. Превозните средства се пренасочват през с.Главан.

Товарните автомобили, пътуващи от ГКПП „Капитан Андреево“ в посока към Русе – „Дунав мост“ или обратно, се пренасочват през п.в. Харманли по път II-76 – Тополовград – Елхово – Ямбол -  Ришки проход. Обходът за леките автомобили е през Шипченски и Котленски проход.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

16-годишен драска графити в подножието на Сахат тепе

Непълнолетно момче е заподозряно за вандалска проява в подножието на Сахат тепе, съобщиха от полицията.  Авторът на графити по фасадата на сграда на ул. "Ангел Букорещлиев" е разкрит подаден два дни по-рано сигнал във Второ районно управление. Установено е, че щетите са нанесени от 16-годишен тийнейджър пред погледите на петима негови връстници...

публикувано на 11.07.24 в 11:48

Жители на Доспат излязоха на протест пред парламента

До сградата на Народното събрание се провежда протест, с който събралите се граждани искат оставката на кмета на Доспат Елин Радев. Протестиращите не са само от Доспат, а и от други градове. Кметът, който е трети мандат, оказва политически натиск върху тези, които не го подкрепят, заявиха протестиращите. Никой не ни чува в Доспат и заради това..

обновено на 11.07.24 в 11:12

Задържаха мъж за измама с ваучери за културни събития

В Пловдив е задържан 29-годишен мъж, който извършил измама с ваучери за културно събитие на стойност общо над 4000 лева. Търговско дружество за продажба на билети за културни събития по електронен път подало жалба в Икономическа полиция, че била засечена смущаваща онлайн заявка за 82 ваучера за музикален концерт. Полицейските експерти..

публикувано на 11.07.24 в 11:11

До 8 години затвор очакват лекарите с измамната схема за физиотерапия

Между 2 и 8 години наказание предвижда законът за двамата лекари, арестувани за документна измама с фиктивните процедури за физиотерапия, с които са източвани пари от Здравната каса в Пловдив.    Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса Здравната каса е заплатила 12 900 лв., а фиктивните пациенти по делото са 31...

обновено на 11.07.24 в 10:40

Доброволци гасиха горски пожар край с. Бабек

Потушен е пожарът край брезовското село Бабек, в който активно са участвали и 15 доброволци от формированието „Пловдив 112“.   Огнеборците са се прибрали в Пловдив малко преди полунощ. При тежък и стръмен горски терен пожарникарите са гасили огъня на ръка, тъй като пожарните автомобили били в невъзможност да стигнат до мястото. Обстановката..

публикувано на 11.07.24 в 10:39