Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магията на природата и силата на рода

| обновено на 09.10.23 в 16:30 | Интервю

„Случайността и неочакваното, винаги са плод на дълга подготовка в миналото“

Анелия Трампова е автор на книгата „Магията на природата“, която вече има своето второ издание. Работата ѝ с рода, е част от работата ѝ с билките и ароматите. Тя е създател на школа за душата „Енергийно прераждане на душата“. Анелия е пловдивчанка, родена и израснала в Родопите, от малка свързана с природата и растенията.

„Книгата се появи с появата на моите дечица, като една майка, която иска да обгрижи децата си и търси пътя на чистата алтернатива, на билките, бабините рецепти и т.н. Родена съм и израснала в Родопите, от едно китно селце съм. След години ходене по поляната, като дете, бране на билки и събиране, явно си нося тръпката в сърцето. Етеричните масла ме привлякоха с това, че те са много силно концентрирани, много чисти и по-бързо действат, отколкото билките. Написах книгата, за да мога да помогна на децата си, когато един ден мен няма да ме има. Написах я по начин, по който когато те я четат, все едно мама им говори“, разказва Анелия Трампова.

„Магията на природата“ е книга - пътеводител в света на ароматерапията. Чрез знанията за натуралните етерични масла, ценни, забравени бабини съвети, древни методи за самопомощ и новите „Техники за емоционална свобода“, хората да помогнат както на тялото, така и на душата си. Книгата съдържа над сто рецепти с етерични масла, за различни заболявания. Съвети как да комбинираме маслата с духовни практики, както и лечебни практики за балансиран живот.

„Природата помогна на мен, а сега аз искам да помогна на теб, като споделя натрупаната мъдрост и опит. В книгата съм съчетала различни рецепти, различни видове етерични масла, различни видове билки, които да приложим за съответното заболяване /бабини рецепти/. Също така, към всяка рецепта има по едно напътствие, послание. За всяка една болест, то е различно. Добавила съм и емоционална причина, и самопомощ, тоест чрез ТЕС как човек да освободи енергийно блокажите, които носи, защото една болест не идва просто така. Зад самата болест има натрупани много негативни емоции, много тежест, като енергийни блокажи, които ни разболяват“, казва още Анелия Трампова.

Отново, болестите я водят към работата ѝ с рода. Родът е голяма структура от енергия, която се предава през поколенията, така както и болестите. Когато тази енергия не е отработена, не е изчистена, тя се предава и напред по този начин. Родовата благословия и родовото проклятие, също, са неизменна част от съществуването на родовата структура.

„Не зная, доколко хората са наясно какво означава благословия и проклятие? Това не са просто думи, които се изказват през устата на човека. Това са думи, които идват от сърцето на човека, по енергиен път. Това е най-силната енергия. Нека хората да погледнат живота си. Как върви той? Дали върви добре или върви на зле и все повече се влошават нещата. Така ще разберат каква енергия се генерира в този род. Благословията дава огромна енергия, но и отговорност и на този, който я дава и на този, който я получава. Молете се, търсете си благословията, искайте я. Тя не се взима само от рода. Всеки може да я даде с чисто сърце, през чистите намерения. И, благословиите се събират. Може да имаме не само една благословия, а много“, допълва авторката на „Магията на природата“.

Анелия Трампова е гост в неделния „Шейкър“, за да ни каже повече за книгата, да сподели някои от рецептите в нея. Да ни разкаже за силата рода, за родовата благословия и родовото проклятие.

Чуйте още, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

С грижа и любов за четириногите

"Хомеопатия за четириноги любимци" е първото по рода си издание за сферите на приложение на хомеопатичния лечебен метод във ветеринарната практика. Този наръчник е предназначен за употреба както от ветеринарни хомео­пати, така и от ветеринарни лекари и стопани на кучета и котки без допълнителна специализация по хомеопатия. Той е надежден справочник за..

публикувано на 30.04.24 в 13:11

Гриша Ганчев и синът му се оттеглиха от ЦСКА

Бизнесменът Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. Това съобщиха официално от клуба, като повече информация ще бъде предоставена на специална пресконференция на 7-ми май от 10:00 часа в залата на..

публикувано на 30.04.24 в 12:46
Футболистите на

Волен Чинков ще ръководи реванша "Ботев" - ЦСКА

Волен Чинков получи наряд за полуфиналния мач-реванш от турнира за Купата на България между Ботев (Пловдив) и ЦСКА. Двубоят на „Колежа“ е от 18:45 часа в сряда и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първата среща на Националния стадион "Васил Левски" завърши с победа на „канарчетата“ с 1:0. Асистенти на Чинков ще бъдат Иво Колев и Дениз Соколов, а..

публикувано на 30.04.24 в 08:42

Ясен Танев за инициативата на ЕЦИХ "Тракия"

 Днес от 17.30 на ул."Драва"2 Европейския цифров информационен хъб "Тракия" организира среща на тема "Предприемачеството като житейска стратегия и как Европа помага за това".  С АйТи експерта от хъб "Тракия" - Ясен Танев говорихме за събитието.  В резюме той представи накратко предприемачеството като житейска стратегия и с какво Европа може да..

публикувано на 29.04.24 в 17:25

"Спартак" разби с 4:0 "Сокол" и запази върха на Югоизток

"Спартак" (Пловдив) разби с 4:0 закъсалия "Сокол" (Марково) в среща от 32-ия кръг на Югоизточната Трета лига. По този начин "гладиаторите", водени от Иван Кочев, запозиха лидерската си позиция с актив от 80 точки, с 2 повече от втория "Саяна" (Хасково) и 3 пред ОФК "Несебър". Антон Маргаритов откри резултата в 28-ата минута. Няколко минути по-късно..

публикувано на 29.04.24 в 16:38