Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест блокира за кратко бул. "6 септември"

Близо 20 души блокираха за около 5 минути бул. „6 септември“ в Пловдив след шествие в подкрепа на протестиращите миньори в Марица Изток. Малобройното шествие тръгна от площад Централен около 17 30 ч. и продължи по Главната улица.

 Хората определят протеста си като подкрепа за енергийния суверените на България.

Организаторите на на днешната акция са същите, които организираха и така наречените походи за мир и суверенитет.

По време на протеста се събираха и подписи за провеждане на референдуми за това 3 март да остане национален празник, както и за това България да води политика на военен неутралитет.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

На полигона в Анево унищожават бракувани боеприпаси

Бракувани боеприпаси и други взривни материали, отпаднали от производството на ВМЗ – Сопот, ще бъдат контролирано унищожавани на открития изпитателен полигон в с. Анево.  От община Сопот уточняват, че утилизацията ще стане от 9.00 до 15.00 ч. и напомнят, че за това време се забранява влизането на хора, животни и техника в района. 

обновено на 22.05.24 в 09:10

Институциите в Пловдив обсъждат пътната безопасност

„Пътна безопасност“ е темата на кръгла маса, която ще се състои в сгрдата на Облстната дирекция на МВР в Пловдив  на ул. Княз Богориди 7 . По покана на старши комисар Георги Чергов в дискусията ще участват административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратури и представители на неправителствени организации с ангажимент по темата...

обновено на 22.05.24 в 09:07

В УМБАЛ "Св. Георги" спасиха живота на две бременни жени с тежки усложнения

Две бременни пациентки с тежки усложнения и опасност за живота са спасени в  Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Едната жена е от Пловдив, другата от Смолян и вече са вън от опасност, благодарение на екипите от гинеколози,  анестезиолози и реаниматори, съобщават от лечебното заведение.  И  двете бъдещи..

обновено на 22.05.24 в 09:07

В Асеновград решават за двойно увеличение на туристически и други такси

Община Асеновград предлага почти двойно да бъдат увеличени таксите за вход в емблематични туристически обекти. Предложението ще бъде гласувано на днешната сесия на местния парламент.  То предвижда за вход в Асеновата крепост да се плаща 8 лева, вместо досегашните 4, а за пещерата Добростански бисер – 9, вместо досегашните 5 лева. Вдигат се..

обновено на 22.05.24 в 09:07

Обилни валежи в Пазарджик, Смолян и още 6 области

За днешната сряда е обявен жълт код за обилни валежи в областите Монтана, Враца, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград и Смолян. В по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но въздушната маса в Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна..

публикувано на 22.05.24 в 07:08