Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на ул. "Петър Стоев" продължава след отварянето на ул. "Даме Груев

Областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев направи инспекция на ул. „Петър Стоев“ след получени множество сигнали, че ремонтът на улицата е блокиран. 

От два дни се работи в участъка преди кръстовището с ул. „Михалаки Георгиев“. Полагат  се последните тръби на колектора, които са с диаметър 1,8 м. След това строителството трябва да продължи в района на кръстовището  „Петър Стоев“ с „Михалаки Георгиев“.

На инспекцията присъстваха също заместник областният управител инж. Атанас Ташков, управителят на Вик Пловдив инж. Огнян Кулишев, ръководителят на Водния проект инж. Стоян Стоянов, представителят на фирмата изпълнител Бончо Бончев и експерти от институциите.

Представителят на ОП ОКТ инж. Ковачев обаче заяви, че общината няма да даде разрешение за затваряне на кръстовището преди завършване на ремонта на ул. „Даме Груев“.  Според експертите обаче, че дейностите по „Даме Груев“ и „Петър Стоев са от различно естество. На първата се полага асфалт, на другата се извършват изкопни и монтажни дейности. Няма логика да се блокира работата на единия обект, за сметка на другия, бяха единодушни присъстващите специалисти.

 „До края месеца приключваме там, независимо дали работим на останалите обекти, в това число и на „Петър Стоев“. И аз не виждам връзка да се блокира работата“, заяви Бончо Бончев. Той бе категоричен, че след като няма фронт за работата механизацията от „Петър Стоев“ ще бъде пренасочена към друг обект.

„Опасявам се, че спирането на работата ще доведе до нови проблеми за хората тук на „Петър Стоев“. Смятам, че трябва да търсим възможност строителните дейности да продължат, защото има отново опасност обратните води да изпълнят шахтите и няма да може да се работи по постоянните връзки за питейна вода и да се затворят изкопите и да се възстанови настилката“, заяви д-р Зюмбилев. В тази връзка той проведе разговор с кмета на Пловдив Здравко Димитров, за да потърсят заедно решение чрез ограничаване на движението по „Михалаки Георгиев“, за да не се стига до ново социално напрежение. Кметът обаче бе категоричен, че няма да подпише заповед за затваряне на кръстовището преди окончателното приключване на „Даме Груев“.

„Съжалявам, но моите правомощия са дотук. Изпълнителят при тази ситуация ще вдигне отново техниката, а две седмици работихме с моите експерти, за да се задвижи обекта. Той  е публична общинска собственост и Общината е възложител съвместно с „ВиК “ - Пловдив.  От тук нататък всичко зависи от решенията на Община Пловдив, заяви областният управител.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Първи данни от черната кутия на разбилия се LZ-39

Първоначалните данни от разчитането на черната кутия сочат, че вероятната причина за катастрофата на 13 септември на учебно-бойния самолет "LZ-39 ZA Албатрос" е нисък полет преди вертикалното набиране на височина, съобщиха БНТ и bTV. Черната кутия бе изпратена за разчитане в Чехия, страната производител на самолета. Припомняме, че трагичният инцидент..

обновено на 01.10.24 в 07:04

ПУ "Паисий Хилендарски" открива новата учебна година

Тържествено откриване на новата академична 2024/2025 година на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще се проведе днес, от 11:00 часа. Събитието ще се състои в Спортната зала на висшето училище на адрес бул. "България" № 236А, уточни заместник-ректорът по международна дейност и връзки с обществеността доц. д-р Борян Янев.  По традиция на..

публикувано на 01.10.24 в 07:03

Тестват системите за тревога

На 1 октомври от 11 часа ще бъдат задействани двете системи с цел проверка на техническото им състояние. По време на тестването, чрез акустичните устройства на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО), ще бъде излъчен национален сигнал за тревога/край на тревогата. Проверката ще се осъществи на територията на..

публикувано на 01.10.24 в 06:49

Обсъждат транспорта до селата Труд и Войводиново

Проблемът с транспорта между селата от община „Марица“ Труд и Войводиново и Пловдив ще бъде обсъден на среща в областна администрация днес.  Целта е да се постигне споразумение градските линии с номера 1 и 15 да стигат до двете села. На срещата представители на двете общини ще се опитат да удовлетворят исканията на хората.  Припомням, че в..

обновено на 01.10.24 в 06:40

Министър Карадимов прави първа копка на Нов път КЦМ за Куклен

Първа копка по проекта „Нов път КЦМ“ с дължина около 700 метра ще бъде направена на макадамовия паркинг. Новият път ще осигури благоприятни условия за движение, по-безопасна и бърза транспортна връзка до Куклен. На церемонията от 14 ч. ще присъстват министърът на иновациите Росен Карадимов и представители на общинската и областната..

обновено на 01.10.24 в 06:40