Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музеят на авиацията със специална програма за Празника на авиацията и ВВС

Днес от 9.30 до 17.00 часа Музеят на авиацията предлага специална програма, посветена на 16 октомври – Празника на авиацията и Военновъздушните сили, и 111-ата годишнина от първия боен полет на българската авиация. 

Посетителите ще имат възможност да разгледат новата фотодокументалната изложба „Куполи в небето“, която проследява развитието на парашутизма в България.

От 11.00 часа са предвидени безплатни музейни турове във вътрешната и външна експозиция, а от 13.00 до 15.00 часа любителите на играта „Морски шах“ ще могат да изпробват уменията си.

През целия ден за най-малките посетители се организират забавните образователни игри „Мисия Марс“ и „Летец откривател“, които ще предизвикат състезателния дух на децата и ще ги запознаят с любопитни факти за планетата Марс и с елементи от конструкцията на самолетите и вертолетите от външната експозиция на музея.


По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жители на Доспат излязоха на протест пред парламента

До сградата на Народното събрание се провежда протест, с който събралите се граждани искат оставката на кмета на Доспат Елин Радев. Протестиращите не са само от Доспат, а и от други градове. Кметът, който е трети мандат, оказва политически натиск върху тези, които не го подкрепят, заявиха протестиращите. Никой не ни чува в Доспат и заради това..

обновено на 11.07.24 в 11:12

Задържаха мъж за измама с ваучери за културни събития

В Пловдив е задържан 29-годишен мъж, който извършил измама с ваучери за културно събитие на стойност общо над 4000 лева. Търговско дружество за продажба на билети за културни събития по електронен път подало жалба в Икономическа полиция, че била засечена смущаваща онлайн заявка за 82 ваучера за музикален концерт. Полицейските експерти..

публикувано на 11.07.24 в 11:11

До 8 години затвор очакват лекарите с измамната схема за физиотерапия

Между 2 и 8 години наказание предвижда законът за двамата лекари, арестувани за документна измама с фиктивните процедури за физиотерапия, с които са източвани пари от Здравната каса в Пловдив.    Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса Здравната каса е заплатила 12 900 лв., а фиктивните пациенти по делото са 31...

обновено на 11.07.24 в 10:40

Доброволци гасиха горски пожар край с. Бабек

Потушен е пожарът край брезовското село Бабек, в който активно са участвали и 15 доброволци от формированието „Пловдив 112“.   Огнеборците са се прибрали в Пловдив малко преди полунощ. При тежък и стръмен горски терен пожарникарите са гасили огъня на ръка, тъй като пожарните автомобили били в невъзможност да стигнат до мястото. Обстановката..

публикувано на 11.07.24 в 10:39

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

обновено на 11.07.24 в 08:54