Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар до Околовръстното, вятърът събори дървета и клони в Пловдив (обновена)

Пловдивските огнеборци се отзоваха на над 30 сигнала за произшествия

| обновено на 16.10.23 в 15:10

Локализиран е пожарът в сухи треви и стърнища на оризища в землището между околовръстния път на Пловдив и Костиево.
Пет екипа огнеборци продължават да гасят на място. Теренът е труднодостъпен заради множеството канали, но силният вятър, който допълнително затрудняваше гасенето, вече утихна. 

По-рано имаше леко задимяване на пътя Пловдив-Пазарджик, но отсечката край Костиево вече е напълно проходима.

Снимка: РДПБЗН - ПловдивНад 30 са сигналите за паднали дървета, клони, надвиснали ламарини и кабели в резултат на бурния вятър, на които са се отзовали пловдивските огнеборци от сутринта, съобщиха от РДПБЗН-Пловдив. Почти целият дежурен състав на пожарната и спасители от Сектор СОД продължават да работят на терен. В един от случаите клон е паднал върху паркиран автомобил. Няма пострадали хора. 

На 16 сигнала за паднали дървета и клони в Пловдив в резултат на силния вятър са се отзовали от общинското предприятие „Градини и паркове“ от сутринта до обяд, съобщи директорът Веселин Козарев. 

Едно от тях беше паднало до Дома на техниката на ул. „Гладстон". Дървото беше пречупено в основата и е паднало на пътното платно. Впоследствие то беше отстранено. Друго дърво се е прекършило до Съдебната палата на бул. "Шести септември". Според директорът на Общинското предприятие Градини и паркове Веселин Козарев при тях непрекъснато постъпват сигнали.


„Имаме две паднали дървета, едното е пречупено на две зелено дърво, другото в момента колегите отиват на място да огледат. Има и нападали клони. Но предвид това, че поривите на вятъра са доста силни – около до 70 км/ч., предполагам, че докато утихне на обяд, ще имаме още няколко случая. Имаме и сигнали, че на Главната чадъри с тежки бетонови основи вятърът е успял да ги преобърне“, обясни Козарев. 

Той допълни, че по сигнал на граждани за опасни дървета в район "Южен" на ул. "Лазо войвода". 

Козарев допълни, че пострадали хора. На място са изпратени екипи на общинското предприятие, които да отстранят нападалите дървета и клони. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Шахтата, в която загина велосипедист, е била обезопасена, твърди строителят

Шахтата на бул. "Александър Стамболийски" в Пловдив, в която е паднал и загинал велосипедистът, е била маркирана и обезопасена. Това заяви категорично в предаването "Точно днес"  инж. Тихомир Кръстев , представител на фирмата изпълнител на ремонта в участъка. Велосипедист загина при нелеп инцидент в Пловдив "Шахтата беше обезопасена с оградни..

обновено на 23.09.24 в 10:56

Засилен интерес към местния вот в Ново Железаре и Войнягово

Засилен интерес към частичния местен вот в селата Ново Железаре и Войнягово отчитат Общинските избирателни комисии. Четири партии са се регистрирали за участие в частичните местни избори за кмет на хисарското село Ново Железаре на 20 октомври.  Документи са подали ГЕРБ, ИТН, "БСП за България" и Социалистическа партия "Български път". На..

публикувано на 23.09.24 в 09:41

Ваксините срещу грип вече са налични в аптеките

Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа. Това съобщиха в профила си във Фейсбук от „Плюс мен“ - информационната платформа на Министерството на здравеопазването за ползата от ваксините. Противогрипните ваксини са показани за имунизация при деца на възраст от шест месеца и се поставят инжекционно.  Ваксинация срещу грип се препоръчва за хора с..

публикувано на 23.09.24 в 08:32

Жителите на Златовръх ще протестират заради безводието

Жителите на асеновградското село Златовръх излизат на протест заради безводието.  От 17 часа те ще затворят за час пътя при разклона за село Патриарх Евтимово.  Жителите на Златовръх излизат на протест заради безводието Вече близо месец жителите в селото са на воден режим, който се задълбочава.  Според заповедта на ВиК вода трябва да има..

публикувано на 23.09.24 в 07:19

Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен

Тримата задържани с америций остават в ареста - реши Пловдивският Окръжен съд. При съвместна акция на няколко специални служби преди дни на четири адреса в пловдивско бяха открити общо 81 плочки америций, радиоактивен изотоп. 80 плочки от опасния америций са открити при операцията на ДАНС и МВР Гледат мерките на..

обновено на 22.09.24 в 19:01