Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Пловдив отличи дарителите, помогнали в битката с ковид пандемията

10
Снимка: Радио Пловдив, Елена Крушкова

Кметът Здравко Димитров на специална церемония връчи отличия на дарители, институции и фирми за принос в борбата с пандемията от COVID-19. 

Най-големите дарители на  Община Пловдив, осигурили  оборудване, предпазни средства и финансова помощ бяха удостоени с почетни плакети. Над 70 физически и юридически лица получиха и специални грамоти за проявена отговорност и загриженост в битката с коронавируса. В речта си Димитров припомни за трудностите в началото на кризата –липсата на предпазни материали, болнични легла и лаборатория за изследване на вируса в Пловдив. 


Той припомни, за оказаната помощ към местния бизнес с отменените  наеми, таксите за синя зона, тротоарно право и съпричастността към уязвимите и болни с програмата „Топъл обяд“  и благодари на болниците, доброволците и своята администрация.


"Поклон на всички Вас и на тези, които направиха така, че да преодолем тази криза“, каза кметът и с много емоция сподели и за своето боледуване. Той припомни за набирателния фонд към Общината, за мобилните екипи за тестване, за оборудването на "Колодрума" във военно-полева болница. От своя страна ресорният зам.-кмет Анести Тимчев подчерта, че  Община Пловдив „излезе от тази пандемия с повече опит, знание, по-координирани структури“. „Благодаря на всички, които дадоха повече, отколкото трябваше. Поклон пред тези, които загубиха своя живот “, посочи още Тимчев.

На церемонията специални плакети получиха Георги Гергов, Румен Цонев/КЦМ/, Георги Петков (BTL), Димитър Бакалов (VP Brothers international), Петър Манджуков, , Димитър Георгиев (Роза Импекс), ген. Явор Матеев и други.


Грамота получи и най-малкият дарител- Кристиян Василев, който в началото на пандемията е бил едва на 6 години, но след като чул по телевизията дал събраните си в касичката парички за кампанията. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

2000 лв парична гаранция за Капитана, блъснал жена

Гаранция в размер на 2000 лв. Тази мярка определи Окръжният съд в Пловдив за рокера Иван Капитана, който причини средна телесна повреда на жена, след като седна зад волана с 3,3 промила алкохол в кръвта. Рокерът е признал вината си и по двете обвинения - за управлението след употреба на алкохол и за причинената телесна повреда.

публикувано на 30.04.24 в 17:19

В Брестовица започна изграждането на 8-километровия водопровод

С първа копка и водосвет започна обновяването на ВиК мрежата на село Брестовица, чиято вода от 4 години е негодна за пиене заради съдържание на манган. На церемонията в местност между селата Брестовица и Йоаким Груево присъстваха директорът на ВиК – Пловдив инж. Антон Гълъбов и кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, както и жители на селото и..

обновено на 30.04.24 в 16:58

Съдът остави в ареста ало бандата, завлякла с 30 000 лв пенсионерки

И тримата ало измамници остават за постоянно в ареста, реши Районният съд в Пловдив. 46-годишният Пламен Тодоров от Габрово, Мартин Величков - 25-годишен от София и 40-годишният Недко Генчев от Полски Тръмбеш имат постоянни адресни регистрации в родните си градове, но съдът реши да им наложи най-тежката мярка за неотклонение, тъй като има вероятност да..

публикувано на 30.04.24 в 16:00

Нов предавател в Асеновград излъчва програмата на Радио Пловдив

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

обновено на 30.04.24 в 15:55

Оставиха в ареста турския шофьор, пренасял дрога за милиони левове

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково, с което турски шофьор на камион е задържан под стража заради пренасяне на наркотик.  Шофьорът е задържан на 19 април тази година на граничния пункт Капитан Андреево. При проверка в матраците, които камионът пренася, са откррити пакети с общо близо 402 килограма хероин за..

публикувано на 30.04.24 в 15:43