Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинение на военния, прострелял двама в спор за паркиране

Военно-окръжна прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинение за опит за убийство срещу 32-годишния военнослужещ, който простреля двама след спор за паркиране пред гараж на ул. „Въча“ до моста на Герджика. Това съобщиха от Военно-апелативната прокуратура.

Военният е задържан за 72 часа, предстои да му бъде и поискан и постоянен арест.  Най-вероятно това ще стане утре. Ако бъде внесено такова искане, мярката му за неотклонение ще бъде разгледана в същия ден от Военния съд в Пловдив, уточниха от прокуратурата.

Припомням, че военнослужещият спрял колата си в събота вечерта пред гаража на 32-годишен мъж, за да отиде и да си вземе храна от близък ресторант.

Собственикът на гаража видял неправомерно паркиралия автомобил и подал сигнал в полицията, като помолил за съдействие органите на реда. Впоследствие в полицията бил получен сигнал за простреляно лице. Оказало се, че военният е стрелял със законно притежаван пистолет в собственика на гаража. В резултат на стрелбата е пострадал и случаен минувач на 34 години.

Няма опасност за живота на двамата простреляни. Двамата пострадали мъже са настанени във Втора клиника по хирургия към УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив без опасност за живота. По данни от лекарите, куршумът е минал през гърдите на единия и стигнал до крака на втория, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. 

Срещу военнослужещият е образувано досъдебно производство от военната прокуратура в Пловдив, разследването се води от военна полиция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мъж загина в тежък сблъсък

34-годишен мъж загина в тежка катастрофа  на бул. "Княгиня Мария Луиза" в Пловдив.  Около 19 40 часа автомобилът "Хонда", управляван от мъжа в северното платно на булеварда, се е блъснал в стълб на уличното осветление.  От силния удар колата буквално се е усукала около стълба.  Мъжът е пътувал сам в колата.

публикувано на 26.09.24 в 20:48

Поставиха за ден всички носещи стоманени греди на Бетонния мост

Днес започна поставянето на носещите стоманни греди на Бетонния мост в Пловдив. Само за ден всичките 12 греди бяха поставени, съобщи кметът на Южен Атанас Кунчев. Според проекта новата конструкция, която трябва да бъде добавена, ще бъде привързана към тях.  С повдигането на Бетонния мост влаковете можете да преминете под съоръжението без да..

публикувано на 26.09.24 в 16:59

Разчитат до дни черната кутия на самолета, който се разби край Граф Игнатиево

До дни ще станат ясни резултатите от разчитането на черната кутия на разбилия се самолет край авиобаза "Граф Игнатиево", съобщи служебният военен министър Атанас Запрянов. Същевременно той поиска средствата за армията през следващите няколко години да достигнат до 2,5 на сто от брутния вътрешен продукт на страната. Резултатите от разчитането на черната..

публикувано на 26.09.24 в 16:15

Откриха новата спортна зала на ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив

Кметът Костадин Димитров откри новата спортна зала на Езикова гимназия "Иван Вазов". Тя е на стойност 2,5 млн. лв., а халето е с площ близо 900 кв. метра. Лентата на многофункционалната спортна зала беше прерязара от кмета Костадин Димитров, заместниците му Владимир Темелков и Николай Бухалов и директора на училището Вихра..

публикувано на 26.09.24 в 15:11

Авария на жп прелезите по "Копривщица" парализира за час трафика в Пловдив

За около час бяха затворени и трите прелеза при железопътната линия на бул. „Копривщица“.  Причината е технически проблем по линията на БДЖ към Карлово и Хисаря, съобщиха за Радио Пловдив от пресцентъра на БДЖ.  Счупеният пантограф е бил на международния влак за Турция, който престоя..

публикувано на 26.09.24 в 14:29