Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рестарт на делото за убийството на Димитър от Цалапица


Районният съд в Пловдив върна делото за убийството на Димитър Малинов в Цалапица заради процесуални нарушения. 

Делото се връща в досъдебна фаза, тъй като двамата братя трябва да бъдат защитавани от двама, а не от един адвокат, както бе на днешното заседание. Това се налага, тъй като показанията на близнаците се разминават.

Това стана ясно по време на насроченото за днес разпоредително заседание срещу двамата братя Борислав и Валентин Динкови. Те остават с наложената мярка "задържане под стража". Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд - Пловдив в 7-дневен срок.
В показанията си единият от братята твърди, че е съпричастен по делото, а другият - че няма нищо общо със случая.

Преди близнаците да бъдат въведени в съдебната зала, близки и роднини на убития Димитър крещяха силно: "Убийци!". 

След произнасянето на решението хората от Цалапица заявиха задоволство от това развитие на казуса, тъй като досъдебната фаза ще позволи да се изнасят повече подробности за замесените в убийството. 

Протестът на хората от Цалапица продължи пред Прокуратурата, където се чу скандиране "Съд и затвор за убийците на Димитър"!

Майката на убития Малинов - Атанаска Бакалова, проведе 40-минутна среща с представители на прокуратурата. На излизане тя заяви, че е получила уверения, че всичко по този процес стартира наново - с разпит на свидетели, разглеждане на нови видеодоказателства, снемане на показания и прочие.

"Ще бъде повдигнато ново обвинение от Окръжна прокуратура" - заяви Бакалова.

Близките и роднините заявиха, че протестните им действия ще продължат до залавянето на считания за извършител на убийството Рангел Бизюрев, който се укрива в чужбина.По публикацията работи: Димитър Владимиров

Галерия

Още от категорията

Подготвят за ремонт част от "Кукленско шосе"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров направи инспекция на подготвителните дейности преди старта на ремонта на „Кукленско шосе“ утре. Ремонтните дейности ще се извършват на етапи.  Първоначално изпълнителите ще работят по източното платно в участъка между улиците  „Скопие“ и „Индустриална“. Ще бъде направено преасфалтиране и обновяване на..

публикувано на 04.03.24 в 13:20

Нова линия от летище Пловдив наесен

Нова  авиолиния открива Летище Пловдив от края на месец ноември. Тя ще свързва английския град Бирмингам с Пловдив. Полетите ще се изпълняват от авиокомпания Райънеър веднъж седмично, съобщават от летището. В момента седмично се изпълняват по 10 полета от Лондон до Пловдив, като и по един полет от Манчестър и Белфаст.  Според изпълнителния..

публикувано на 04.03.24 в 13:14

Започва подготовката за музикален фестивал в Панагюрище

В Панагюрище започна подготовката на Националния фестивал за млади изпълнители „Родолюбие“. Тазгодишното издание е посветено на 185-тата годишнина от рождението на Нешо Бончев и 135-тата годишнина от рождението на Захари Стоянов.  За 19-ти пореден път фестивалът ще събере млади изпълнители от цялата страна . Музикалният форум е едно от..

публикувано на 04.03.24 в 09:41

В Пазарджик започва Мартенски театрален маратон

Младежки дом – Пазарджик представя за девета година професионални камерни, независими и алтернативни театрални форми в Мартенски театрален маратон 2024. Той се реализира с подкрепата на община Пазарджик. Началото на форума ще бъде поставено с монодрамата „Виктория“ под авторството и режисурата на Йордан Славейков. Представлението е с..

обновено на 04.03.24 в 08:48

Безплатна "Синя зона" и по-малко автобуси днес

Автобусите по 29-те линии на градския транспорт в Пловдив ще се движат с празнично разписание днес тъй като денят официално е обявен за почивен. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.   В същото време в почивния ден паркирането в „Синя зона“ ще бъде безплатно.

публикувано на 04.03.24 в 08:46