Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът откри ремонтирания бул. "Хаджи Димитър"

| обновено на 26.10.23 в 16:48
4
Снимка: Радио Пловдив, Елена Крушкова

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и двамата му заместници Пламен Райчев и Анести Тимчев откриха ремонтирания булевард "Хаджи Димитър" в район "Западен". Ремонтът е на стойност 5,5 мил.лева и продължи около година, като са подменени подземната инфраструктура и уличното осветление, а на кръстовището с улица "Лерин" е монтиран светофар. 

Кметът припомни, че булевардът, който свързва централна гара и пробива "Модър-Царевец" се открива предсрочно, макар и все още да има малки довършителни дейности по маркировката. Изградена е велоалея между 2-те платна, поставени са над 50  пейки и нъпълно е  ремонтирана пешеходната част, обясни зам.-кметът Райчев.  

Очаква се на по-късен етап бул. "Хаджи Димитър" да бъде свързан с улица "Царевец" и автомобилния тунел под софийската жп линия, който по ул. "Модър" излиза на Коматевско шосе. Целта е директна връзка между районите "Западен" и "Южен". 

По този повод кметът коментира, че има постигната договореност с ВиК и „тръбата за обходния колектор на ул. "Царевец" ще бъде преместена и ще бъде направена така, както се прави - първо, в новия участък и после ще се рехабилитира  стария участък, където има водопровод фи 400“. По думите му така ще спести неудобството на хората да се затвори улицата за по-дълъг период.

Здравко Димитров заяви, че през изминалите четири години са стартирани проекти, които през годините или са отлагани, или са били неглижирани. По независещи от администрацията причини подлезът Модър-Царевец ще бъде готов до месец и половина, обясни кметът и подчерта, че всичко, което е започнато ще бъде свършено и ще остане на пловдивчани.

Димитров препоръчна на наследника си да служи на пловдивчани, а не на партийни централи. „Вярно е, че трябва да се съобразява с партията, която го е издигнала, но основната цел е да служи на града, каза Димитров. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Потушиха пожара на Младежкия хълм

Отново пламна Младежкия хълм, видя репортер на Радио Пловдив. Пожарът се разгоря надвечер в северната част на хълма под билото.  Към мястото отидоха два пожарни автомобила.  Сигналът е подаден в 17:52 ч., съобщиха от пресцентъра на РДПБЗН-Пловдив.  Впоследствие пожарът е потушен. Изгорели са около 100 кв. м. сухи треви. Екип от огнеборци ще остане..

публикувано на 03.07.24 в 18:31

Кабинетът на ГЕРБ не мина, ДПС се разцепи

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98 депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. Всички депутати от ГЕРБ-СДС - 68, гласуваха "за".  Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против, а един се въздържа. От "Възраждане"..

публикувано на 03.07.24 в 16:46

Медицински хеликоптер превози пострадала от Велинград до София

Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София. От Министерството на здравеопазването уточняват, че 70-годишната пациентка е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските..

публикувано на 03.07.24 в 16:06

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище в  село Левски този следобед.  При катастрофата тежко пострада шофьорът на автомобила, който беше е затиснат в колата и се наложи да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Пострадалият е настанен в болница в Панагюрище с временна опасност за живота, с..

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23