Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител назначи врид кметове на Сопот и Анево

3
Снимка: Областна управа Пловдив

Областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев назначи днес временно изпълняващи длъжността кмет на град Сопот и село Анево. Той връчи заповедите на Марин Бодуров и Нонка Талева, които ще управляват до полагането на клетва от новоизбраните кметове.

Двете населени места в състава на община Сопот останаха без управници, защото настоящите кметове са кандидати в предизборната кампания, а Общинският съвет не е назначил техни заместници.

Според Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато кмет на община, район или кмет на кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове, в 7-дневен срок преди края на мандата Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността. Ако това не се случи, в. и. д. кметовете се назначават от областния управител.

Областният управител подчерта, че основната задача на временните кметове е да осигурят нормалното протичане изборния процес в своите населени места и им пожела успешна и ползотворна работа. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Млад мъж е с опасност за живота след побой от тийнейджър

16-годишно момче е арестувано за денонощие по подозрение, че е пребило 23-годишен мъж в Асеновград. В понеделник сутринта на тел. 112 е подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние на ул. „Цар Самуил“. На място полицаите установили, че той е с травма в областта на главата. Младият мъж е настанен в пловдивска болница, където е опериран по..

публикувано на 10.09.24 в 12:56

14-годишно момче загина с мотор до Велинград

14-годишно момче загина при инцидент с мотоциклет на пътя между велинградското село Кръстава и съседната махала.   Катастрофата е станала след 17.30 часа в понеделник.  Непълнолетното момче от село Всемирци е карало нерегистриран мотоциклет по шосето, загубило управление и се озовало в близкото дере. Починало е на място.  Извършен е..

публикувано на 10.09.24 в 12:23

В автобус №25 купуваме билетчето с карта или през мобилно приложение

Община Пловдив стартира пилотно нови методи за заплащане на билетите в градския транспорт. За момента жителите и гостите на Пловдив ще могат да тестват нововъведенията по линия номер 25, като ще имат възможност да избират как да заплатят своето пътуване – с банкова карта или с мобилно приложение. Апликацията MPass (www.mpass.bg) е напълно безплатна..

публикувано на 10.09.24 в 11:32
Адресът на улица

На този адрес в Стамболийски са регистрирани над 1200 души

Цяла секция с над 1000 избиратели е регистрирана на един адрес в ромската махала в град Стамболийски. Това съобщиха от служба ГРАО в града. Оттам допълниха, че на улица "Петко Рачов Славейков" №31 живеят над 1200 души.   Припомняме, че в петък депутатът от „Възраждане“ Кръстьо Врачев обяви в парламента данни от проверка на Областна..

обновено на 10.09.24 в 10:36

Делото срещу близнаците се отложи поради липсата на запис

Делото срещу близнаците Динкови, замесени в убийството на Малинов от Цалапица, беше отложено поради липсата на телефонен запис – веществено доказателство. Искането за въпросния запис между единия от братята, обвинени за укривателство, и подсъдимия за убийството на 24-годишния Димитър  Малинов в Цалапица Рангел Бизюрев е прието от Окръжния съд,..

публикувано на 10.09.24 в 10:35