Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хубавото време и книжните бюлетини активизираха вота в "Столипиново"

| обновено на 29.10.23 в 12:51

Активността в етническия пловдивски квартал „Столипиново“ е по-висока към 11 ч. в сравнение с миналите парламентарни избори в този час. Това сочи репортерско проучване в секциите в училищата „Найден Геров“ и „Пенчо Славейков“.

По данни на ОИК активността в район „Източен“ е 6,23% към 11 часа, което отстъпва съвсем малко на тази в останалите райони на Пловдив.

Анкетираните от репортер на Радио Пловдив избиратели признаха, че по-лесно гласуват с бюлетини, отколкото на машини.

Книжният вот и хубавото време са вероятните причини за по-високата активност в „Столипиново“, където неделята е традиционно оживен пазарен ден.

Една от основните трудности за избирателите е да се ориентират в трите бюлетини, с които трябва да избират кмет на община, кмет на район и общински съветници. Някои от местните жители трудно откриват и секциите си, разпределени по адресна регистрация.

Така жител от адрес ул. „Батак“ 45 беше напът да излезе от училището, без да гласува, защото не беше открил своята секция. Упътен от наставник обаче, той успя да открие секцията си на 3-ия етаж на училище „Пенчо Славейков“ и да упражни своето право на глас.


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Разбиха домашна оранжерия за канабис в Пазарджик

Полицията в Пазарджик разби поредната незаконна домашна оранжерия за канабис.  Задържан е 34-годишен мъж, в чийто апартамент било открито оборудването за отглеждане на наркотичното растение. В помещението били монтирани системи за осветление, вентилация и температура, необходими за растежа на конопа. Били открити 20 растения, а отделно и 7 кг..

публикувано на 02.03.24 в 14:30

Доброволци засаждат 1000 дръвчета край Първенец

Доброволци засаждат днес 1000 дръвчета от вида бяла акация в пловдивското село Първенец.   Акцията ще се проведе върху 11 декара общински имоти до дигата на река Първенецка, в района на концесионната площ за кариера. Идеята е районът да се почисти, залеси и облагороди, за да се превърне в зелена зона, а не „лунен пейзаж“ и кариерна дейност...

обновено на 02.03.24 в 09:31

Председателят на ОбС в Пазарджик няма да подава оставка

Председателят на общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов от ГЕРБ няма да подаде оставка. Той беше обвинен от независимия общински съветник Благо Солов в укриване на документи от процедурата за избор на председател, както и в предполагаем конфликт на интереси, свързан със самия избор. В отворено писмо Найден Шопов отхвърли обвиненията като..

публикувано на 02.03.24 в 09:31

Хора с увреждания показват кулинарни умения в Раковски

Хърватското сдружение UNUO организира днес за втори път международното състезание за хора с увреждания „Лъжицата на Купидон”, което ще се проведе в кв. Секирово на град Раковски , пред църквата „Св. Архангел Михаил“. Проектът „Cupi's Spoon” е разработен от сдружение UNUO от Загреб (Хърватия), което се занимава от 2009 г. с гастрономическо..

публикувано на 02.03.24 в 08:35

БДЖ увеличава местата на влаковете по празниците

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 9 000 допълнителни места в съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната . Това се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите през повечето почивни дни за отбелязването на националния празник на България – 3-ти март. Допълнителните места са осигурени до 5..

публикувано на 02.03.24 в 07:54