Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смолян - град с най-ниска активност в областта

В община Смолян е най-ниската избирателна активност за областта към 11 часа, според данни от общинските избирателни комисии. 

Гласувалите в община Смолян са 12.6 процента от избирателите. 

Най-висок процент на гласували е отчетен в община Мадан, където пред урните са застанали 26.4 на сто от избирателите. 

Над една четвърт са упражнилите правото си на вот общините Рудозем и Баните. 

В секцията в с. Гьоврен, община Девин се изви опашка от гласуващи още в първите часове от вота. От ОИК – Девин очакват отговор от ЦИК дали да се обособи още една кабина за гласуващи,  за да не се забавя вотът в Гьоврен.

Сред най-възрастните избиратели е 101-годишната Анифе Ликова от  с. Осиково, която гласува чрез  подвижна урна.  

В ОИК – Смолян е постъпила жалба за  агитационен плакат до избирателна секция. Предизборният плакат е отстранен преди комисията да се произнесе.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пламна вилната зона на Златосел, гори и край Черничево, изгоряха вили и коли

Два големи пожара се запалиха в района на брезовското село Златосел и гората край Свежен и край хисарското село Черничево. На двете места са изпратени по шест пожарни автомобила, извикани са и два хеликоптера, съобщиха от пожарната в Пловдив. В района на Златосел също е повикан вертолет, тъй като като такова е имало опасност за гората край..

обновено на 12.08.24 в 17:42

Потушиха пожара над Марково (обновена)

Сухи треви се запаблиха по обед в местността Кокарджа над Марково. Три пожарни екипа локализираха бързо огъня и потушипа пожара .   Пламъците горяха извън жилищната зона на пловдивското селото и благодарение на бързата реакция на огнеборците не се стигна до опасност за населението.  Във фейсбук групата на пловдивското село от..

обновено на 12.08.24 в 17:22

Протест в "Южен" заради спрян ВиК ремонт, фирмата го подновява

Жители на пловдивския район „Южен" излязоха тази сутрин на протест срещу забавяне на ВиК ремонт, който е част от големия проект в Пловдив за изграждането на Южен обходен колектор по бул. "Александър Стамболийски".  Изпълнението на проекта започна преди две години и оттогава в района улиците се затварят поетапно, на участъци, за да се..

обновено на 12.08.24 в 16:08

Пазарджишки полицаи протестираха "спонтанно"

Спонтанен протест организиран в социалните мрежи, проведоха полицаи от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.    Той е в подкрепа на колегите им, които направиха същото в София.   Акцията на излезлите полицаи е в израз на "несъгласието на служителите с евентуални опити за политическо вмешателство под каквато и да е форма  в работата на вътрешното..

публикувано на 12.08.24 в 14:42

Растат приходите от туризъм в Пловдив

С 1% са се увеличили нощувките в хотелите и останалите места за настаняване в Пловдивска област през юни тази година в сравнение със същия месец на 2023-а, сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Пловдив.  62 300 души са пренощували в хотели, мотели, къмпинги, хижи и др., като по-голямата част от тях – над 75%, са българи. Повечето са..

публикувано на 12.08.24 в 13:41