Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окончателно: Балотаж в Пловдив и шарен Общински съвет

| обновено на 30.10.23 в 14:54

Костадин Димитров от ГЕРБ и Ивайло Старибратов от ПП-ДБ ще се явят на балотаж за кмет на Пловдив. 

При 100% обработени протоколи Димитров печели 33, 72% от гласовете на пловдивчани, а Старибратов – 17,90 на сто. 

Трети остана Славчо Атанасов от „Съединени за Пловдив“ с 13,40%, след него е Ангел Георгиев от "Възраждане" с 6,72 %. Петата позиция е за Станислав Балабанов от ИТН с 5,04 %, а на шесто място остава Савина Петкова от БПЛ с 4,89 %.

Най- много съветници ще има партия ГЕРБ, която получава 23,02%, следвани от ПП-ДБ – 18,03%, „Съединени за Пловдив“ – 13,43%, „Българска прогресивна линия“ – 9,28%, „Възраждане“ – 8,13%, БСП – 6.06% и Има такъв народ – 6.01%, ДПС – 4.06%, .

Във всички райони на Пловдив ще има балотажи за кмет на район.

Още към 10,30 ч. приключи приемането на протоколите в Общинската избирателна комисия в Пловдив.

Забавянето през нощта в работата на комисията е дошло при обработката на протоколите в район „Източен“.

В този район има най-много сгрешени протоколи, като в някои от тях не е имало нито едно вярно число“ – съобщи секретарят на комисията Калоян Сухоруков.

По думите му, най-много недействителни бюлетини над 10% има при гласуването за Общински съвет. Това прави 10% недействителни бюлетини при обработени 56 процента от данните.

Според Сухоруков объркването на избирателите е дошло от това, че в бюлетината за общински съветници са отбелязали само преференцията, без да има отбелязана политическа сила. Това прави бюлетините недействителни.


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Подготвят за ремонт част от "Кукленско шосе"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров направи инспекция на подготвителните дейности преди старта на ремонта на „Кукленско шосе“ утре. Ремонтните дейности ще се извършват на етапи.  Първоначално изпълнителите ще работят по източното платно в участъка между улиците  „Скопие“ и „Индустриална“. Ще бъде направено преасфалтиране и обновяване на..

публикувано на 04.03.24 в 13:20

Нова линия от летище Пловдив наесен

Нова  авиолиния открива Летище Пловдив от края на месец ноември. Тя ще свързва английския град Бирмингам с Пловдив. Полетите ще се изпълняват от авиокомпания Райънеър веднъж седмично, съобщават от летището. В момента седмично се изпълняват по 10 полета от Лондон до Пловдив, като и по един полет от Манчестър и Белфаст.  Според изпълнителния..

публикувано на 04.03.24 в 13:14

Започва подготовката за музикален фестивал в Панагюрище

В Панагюрище започна подготовката на Националния фестивал за млади изпълнители „Родолюбие“. Тазгодишното издание е посветено на 185-тата годишнина от рождението на Нешо Бончев и 135-тата годишнина от рождението на Захари Стоянов.  За 19-ти пореден път фестивалът ще събере млади изпълнители от цялата страна . Музикалният форум е едно от..

публикувано на 04.03.24 в 09:41

В Пазарджик започва Мартенски театрален маратон

Младежки дом – Пазарджик представя за девета година професионални камерни, независими и алтернативни театрални форми в Мартенски театрален маратон 2024. Той се реализира с подкрепата на община Пазарджик. Началото на форума ще бъде поставено с монодрамата „Виктория“ под авторството и режисурата на Йордан Славейков. Представлението е с..

обновено на 04.03.24 в 08:48

Безплатна "Синя зона" и по-малко автобуси днес

Автобусите по 29-те линии на градския транспорт в Пловдив ще се движат с празнично разписание днес тъй като денят официално е обявен за почивен. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.   В същото време в почивния ден паркирането в „Синя зона“ ще бъде безплатно.

публикувано на 04.03.24 в 08:46