Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова отново е посланик на Sofia Open

Цветана Пиронкова и Юлиан Вергов
Снимка: Sofia Open

Цветана Пиронкова и Юлиан Вергов са първите звезди, които ще бъдаt част от специалния отбор посланици на Sofia Open 2023. Стана традиция надпреварата от категория ATP 250 да има своите популярни лица, които ще бъдат част събитието в столицата между 4 и 11 ноември 2023 година. 

Бившата първа ракета на България при дамите Цветана Пиронкова за пета година е посланик на Sofia Open. Покрай грижите за двете си деца, тя ще следи отблизо битките на световните звезди.

"За България наистина е привилегия да бъде и то за осма поредна година домакин на престижния тенис турнир Sofia Open. Това, че страната ни получи правото да организира турнира заради невъзможността на Тел Авив, е прекрасна новина за българските тенис почитатели. Седмицата с мачове в София е много ценна за публиката, но и за родните тенис таланти да усетят атмосферата и да се изправят срещу тенисисти от световния елит в момента", сподели Пиронкова, а феновете съвсем скоро ще чуят и нейното послание.

Големият почитател на тениса Юлиан Вергов също последните години е неизменно част от всичко преди и по време на Sofia Open. Акторът обаче сега е изправен през изпитание – да стигне на време за мачовете, защото в момента е на турне в Канада и САЩ.

По публикацията работи: Йордан Данчев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Елена Родимова

Динамиката на съвременните връзки и взаимоотношения

Съвременните връзки и взаимоотношения са една от най-коментираните теми в съвременното общество. Те претърпяха значителни промени в резултат на развитието на технологиите, както и на редица социални и културни трансформации. В този контекст, съвременната култура на срещите може да се превърне в истинско изпитание както за по-младите,..

обновено на 13.05.24 в 18:49

Как Кръстьо Пънев- Къната стана първият български китарист, подгрявал Deep Purple

...Как се случи така, че си  подгрявал Deep Purple? -Това е интересна история, между другото. Аз тогава бях в Гърция. Преподавах и свирех. Свирех с пет групи с различни инструменти. С едните свирех акордеон, с други китара и така нататък. Един ден, както си преподавам уроци в училището, секретарката  вика търси те Валентин Бенков. Това беше..

публикувано на 13.05.24 в 17:45

Шампионският отбор на Локо се завръща на "Лаута"

Шампионският отбор на Локомотив (Пловдив) ще бъде специален гост на предстоящата домакинска среща с Левски в събота, съобщиха от клуба. Поводът е 20 години от спечелването на титлата. Редица футболисти от този исторически сезон за “черно-белите”, предвождани от Едуард Ераносян, ще се завърнат отново на “Лаута”. Те ще бъдат уважени и бурно аплодирани..

публикувано на 13.05.24 в 16:47
Александра Начева

Александра Начева се завърна, спечели Купа "Пловдив"

Александра Начева се завърна на пистата с победа след лечение на контузия. 22-годишната Начева от СКЛА "Ботев" (Пловдив" спечели първото място на троен скок с резултат от 14.01 метра на турнира за Купа  "Пловдив", който се проведе на едноименния стадион. Това е първо състезание за лекоатлетката след близо 12 месеца отсъствие заради травма.  Александра..

публикувано на 13.05.24 в 11:55

Вяра Панталеева открива доброто и “През 100 земи”

  Вяра Панталеева гостува в предаването “Споделено”, за да представи песента “През 100 земи”. Почти толкова дълъг път изминава и до случването на своята музикална книга “Рая и Буболечките”. “Това е песен, която Чавдар Цолов прави преди години. Мистерията заложена в мелодията много ми хареса. А текстът е за любовта в една висша форма. Онази..

публикувано на 13.05.24 в 10:26