Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нелегален алкохол е открит в Пазарджишко и Карловско

Митнически служители на Териториална дирекция Митница Пловдив откриха 1718 литра нелегален алкохол и един нерегистриран обект за дестилиране, при четири отделни проверки през месец октомври.

Най-голямото количество нелегален алкохол е открито при проверка в частен имот в село, намиращо се на територията на област Пазарджик. В жилищна постройка са открити 78 пластмасови бутилки, всяка с вместимост 10 литра, съдържащи безцветна течност с мирис на алкохол. Общото намерено количество алкохол е 780 литра. От собственика на имота не са представени документи удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз.

Митнически служители извършват проверка на регистриран малък обект за изваряване на етилов алкохол в друго пазарджишко село. В близост до помещението, в което са разположени съдовете за дестилация, са открити пластмасови бутилки с общо 627 л течност с различно алкохолно съдържание – от 30˚ до 73˚.

Служители установяват и нелегален казан за варене на ракия в карловско село. Задържани са 2 броя съоръжения за дестилиране с вместимост 160 л и 500 л.

По тези два случая са съставени актове за установяване на административни нарушения. 


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Три дни празник на киселото мляко в Момчиловци

Седми международен фестивал на киселото мляко се открива следобед в центъра на родопското село Момчиловци.  За тридневния празник пристига китайска делегация. Инфлуенсъри от азиатската държава ще излъчват на живо фестивалната програма. Събитието се организира  съвместно с китайски партньори от компания за производство на млечни продукти с марка..

обновено на 30.08.24 в 08:42

Валежи и гръмотевици на юг и на изток, в Пловдив 29°

Жълт код за опасно време е обявен в 11 области в страната за днешния петък, съобщават от Националния институт за метеорология и хидрология.  Предупреждението е в сила за обласите Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.  Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието..

публикувано на 30.08.24 в 08:41

Връщат в ареста насилника на Дебора

Пловдивският окръжен съд отмени определението на Районния съд в града, който пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора" Георги Георгиев.  С днешното си решение окръжните магистрати върнаха в ареста Георгиев, който е с по- лека мярка за неотклонение от 30-ти юли.   Определението е окончателно.

публикувано на 29.08.24 в 17:11

В Пазарджик не закриват училища, но растат маломерните паралелки

С 44 маломерни и слети паралелки в 39 училища започва новата 2024/2025 учебна година в община Пазарджик. Това реши на днешното си заседание Общинският съвет, който одобри тяхното сформиране и им отпусна финансиране от над 128 хиляди лева от общинската хазна. При обсъждането на предложението някои съветници изразиха притеснение за качеството на..

публикувано на 29.08.24 в 17:05

Отнеха книжката на 19-годишншия дрифтър от Асеновград

Прокуратурата в Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство 19 годишния младеж, дрифтил преди ден с БМВ.  Припомняме, че той се удари в крайпътно дърво след като изгуби управлението на автомобила и така създаде опасност на пътя за други шофьори.  С постановление на наблюдаващия прокурор временно е отнета книжката на младия шофьор...

публикувано на 29.08.24 в 16:53