Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивчани избраха разходката и гъбите пред изборите

| обновено на 05.11.23 в 18:29

Избирателната активност в община Пловдив към 16:00 часа е 17,25 на сто, съобщи секретарят на ОИК Калоян Сухоруков. Това е с близо 9 % по- ниско от средната активност в страната днес.

Към същия час миналата неделя до урните са стигнали 24 процента от избирателите.

Тенденцията за по- нисък интерес към избора се вижда във всички райони. Запазва се и челото, и дъното на таблицата.

Най- висока активност има в район Централен - 21,45%. Най- малко в Източен – едва 11,88 на сто от имащите право на глас.

Само в в "Западен"  и „Тракия“-  числото гласували е по- голямо от средното за града - малко над 18%. В "Южен" активността е 16,53%, а в "Северен" – с 50 стотни по- малко.

Припомням, че миналата неделя избирателната активност в края на изборния ден достигна 34.91%, което е по- малко от 100 000 души, като в последните четири часа се е вдигнала с 10 процента.

Дори и при същия темп днес няма шанс тази цифра да бъде достигнатата.

През 2019 одина кметът Здравко Димитров е избран от 28.91% от имащите право на глас пловдивчани.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Растат приходите от туризъм в Пловдив

С 1% са се увеличили нощувките в хотелите и останалите места за настаняване в Пловдивска област през юни тази година в сравнение със същия месец на 2023-а, сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Пловдив.  62 300 души са пренощували в хотели, мотели, къмпинги, хижи и др., като по-голямата част от тях – над 75%, са българи. Повечето са..

публикувано на 12.08.24 в 13:41

Жегата изостри криминалната обстановка през уикенда

Редица сбивания, междусъседски скандали и хулигански прояви през почивните дни регистрира пловдивската полиция. Късно снощи, след натрупани емоции от стра вражда, възникнало сбиване между две компании кв. „Генерал Николаево“ в гр. Раковски. При задържането на участниците в единия са открити самоделен пистолет и газова пушка, заредена с..

публикувано на 12.08.24 в 13:15

Прокуратурата разследва инцидента с нападнатата на магистралата лекарка

Районна прокуратура-Пловдив и полицията в Раковски извършват проверка по жалбата на жена, която се оплака, че в пловдивския участък на АМ“Тракия“  е била преследвана и после нападната на крайпътна бензиностанция от непознат. По думите и, той строшил предното стъкло на колата и, а полицията се отнесла пренебрежително към станалото.  Това се случило в..

публикувано на 12.08.24 в 13:08

Двама възрастни в болница след катастрофи в Сопот и Дъбене

Два тежки пътни инцидента със сериозно пострадали възрастни хора са станали в Сопот и карловското село Дъбене тази сутрин. Около 9 ч. на главната улица в центъра на Сопот е била блъсната на пешеходна пътека 87-годишна жена от миниван Фолксваген, управляван от 82-годишен шофьор от столицата. Жената е в тежко състояние, с множество травми и е откарарана..

публикувано на 12.08.24 в 11:00

Протест в "Южен" заради спрян ВиК ремонт, фирмата обеща да го поднови още днес

Жители на пловдивския район „Южен" излязоха тази сутрин на протест срещу забавяне на ВиК ремонт, който е част от големия проект в Пловдив за изграждането на Южен обходен колектор по бул. "Александър Стамболийски".  Изпълнението на проекта започна преди две години и оттогава в района улиците се затварят поетапно, на участъци, за да се..

публикувано на 12.08.24 в 10:15