Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има много за подобряване в район "Южен"

Като първа задача в първия си ден на поста  новият  кмет на район „Южен“ Атанас Кунчев  е направил оглед и инспекция на ремонтите в района, на първо място по най-невралгичния участък – ул. „Даме Груев“. Това  подчерта  в интервю по Радио Пловдив новоизбраният районен кмет. Той е на 37 години и е най-младият сред районните кметове.

„Приоритетите за работа  са много, събрани главно в благоустройството, като грижа за улици, паркове, чистота и градини, проблеми с паркирането – всичко това е планирано за поетапно решаване. Нужни са ми обаче поне сто дни толеранс и кредит на доверие от гражданите, уточни Атанас Кунчев. Той е убеден, че досегашният натрупан  административен опит на  различни позиции ще му помогне за трезва преценка и точна организация на работата за успешно управление. 

Кунчев е определил сряда  за приемен ден, като – от 10 до 12 часа той ще бъде  изнесен на улица, а следобед кметът ще продължава да приема хора в кметството. 

Кунчев бе категоричен, че ще запази административния екип, от който очаква заедно да заработят в синхрон за изпълнение на текущите задачи.

В първия  си работен ден ден кметът на „Южен“ лично е разпоредил преградата, спираща достъпа на гражданите да се премахне веднага, за да няма пречки пред хората, търсещи  контакт с местната власт.  От колегата си, досегашен кмет на „Тракия“, а вече на цял Пловдив Костадин Димитров, Атанас Кунчев е получил съвета да влиза детайлно в проблемите, за да се разрешават те по най-добрия начин.  Първи пример за приложението на това правило отново е работата по ул. „Даме Груев“, подчерта новият управител на района, известен като „Кючук Париж“. 

Попитан за толеранса, който очаква, Кунчев заяви, че е нормално да има такъв около 100 дни, а може да бъде и по-малко.

"Имаме какво да подобрим и то много!"

Интервюто - звуковия файл: 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Средното образование се нуждае от цялостна реформа

Ниски резултати на учениците по български и математика, огромен дял на частните уроци, неудовлетворени родители и университетски преподаватели, сериозни разлики в образователното ниво на хората от различните региона на страната, лошо управление на политиките в образователната система. Това са само част от констатациите на одиторите на..

публикувано на 23.07.24 в 10:24

Няма шанс за правителство с трети мандат, ще има избори

Президентът Румен Радев е изправен пред много сложно решение. Затова смятам, че той ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП. Това заяви в инетрвю за Радио Пловдив политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиев. Тя подчерта, че хората, които се явяват на избори търсят доверието на..

публикувано на 23.07.24 в 09:52

Продължава да има повече от 1 пожар на ден в "Столипиново"

Последните огнища на пожари в Пловдивска област са угасени към днешна дата. Последните 2 дни са доста по-спокойни, за разлика от предходните дни, съобщи в предаването "Точно днес" директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов . Той разказа, че са имали над 50 сигнала за пожари за денонощие, докато след падналите валежи те са спаднали..

публикувано на 23.07.24 в 09:00

"Пясъчник" пресъхва, умира риба. Има ли риск и за поливния сезон?

Язовир „Пясъчник“ драстично намалява обема си, поради което рибата в него измира и това може да доведе до екологична катастрофа, алармират от Риболовното сдружение „Олимпик 2002“.   При капацитет от над 200 кубически метра, в язовирасега има едва 14 кубичиски метра вода. В писмо до министъра на екологията и до пловдиските поделения на..

публикувано на 22.07.24 в 11:25

Президентът е объркан за връчването на третия мандат

"След толкова много поредни избори може да се спори, дали има преформатиране на политическата система. Основните полюси остават същите и динамиката на системата се определя около отношенията на тези полюси в рамките на политическата ситуация.  От друга страна, си спомнете как изглеждаше пейзажът след протестите от 2020 г., когато имаше поява на нови..

публикувано на 22.07.24 в 10:50