Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът отмени 15 000 лева глоба на собственинците на склада на "Одрин" 8

Административният съд в Пловдив отмени глобата от 15 хил. лева на собствениците на тютюневия склад „Ориент Табако“. Така предприемачите от фирма „Одрин 8“ ЕООД Александър Николич и Георги Бранеков няма да платят глобата заради процесуални нарушения на делото, гледано преди това от пловдивския Районен съд. По този начин Административният съд връща процеса за ново разглеждане на предишната инстанция.

Сагата на сградата на „Ориент Табако“ започва на 3 март, 2016 г., когато тежки машини започват да бутат склада. Сградата е спасена с жива верига от пловдивчани, които твърдят, че е паметник на културата. Оттогава се водят и оспорваните битки в съда.

В началото на 2022 г. пък решението на Върховния касационен съд, с което магистратите окончателно потвърдиха отсъденото от Апелативен съд-Пловдив, че Бранеков и Николич са невинни по всички обвинения.

През април, същата година ВАС осъди Националния институт за недвижимо културно наследство да заплати 6450 лв. на собствениците на склада за съдебни и деловодни разходи.

През миналата година става ясно и че сградата на Одрин 8 не присъства в съществуващия списък на недвижимите културни ценности в Пловдив. Там на мястото на склада на „Ориент Табако” е описана друга сграда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шофьор помете майка с две деца в количка

Кола блъсна майка с две деца в количка, жената и едното от тях  са в болница.  Инцидентът е станал  на  бул. "Руски“ в Пловдив в ранния следобед,  в отсечката  между Централна гара в посока Бунарджика.  Там  електромобил "Хюндай“ не успял да спре навреме и ударил неправилно пресичащата пътното платно 48-годишна пешеходка. Тя бутала детска количка..

обновено на 25.09.24 в 15:07

Археологията няма да попречи Бетонният мост да е готов до Коледа

Срокът за изграждането на новия Бетонен мост в Пловдив няма да бъде променен, заради изискването проектът за съоръжението и за модернизация на жп линията да бъде съглусван от НКЖИ с Националния институт за недвижимо културно наследство във връзка с откритите това лято археологически находки. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Емил Манчев,..

обновено на 25.09.24 в 13:45

Откриха 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив

"Това издание на Международния технически панаир е посветено на секторите от индустрията, които стават всички по-важни за икономиката - енергетика, дигитални технологии, строителство, както и индустрии, свързани с развитието на кръговата икономика". Това каза при откриването на изложението в Пловдив заместник-министърът на икономиката Давид Сукалински...

публикувано на 25.09.24 в 13:43

Девет училища в областта с нови директори

Регионалното управление на образованието-Пловдив оповести резултатите от проведените конкурси за директори на училища в областта. Работилият като експерт в РУО-Пловдив Любен Жилков от тази учебна година е директор на Основно училище "Отец Паисий" в Асеновград. Другите избрани ръководители на учебни заведения в региона са: Павлин Жеков - ОУ„Св. Княз..

публикувано на 25.09.24 в 13:24

"Зелена светлина" за югоизточния обход на Пловдив

Започва доизграждането на югоизточния обход на Пловдив. Трасето, което е в участъка от пътен възел Скобелева майка до изграденото кръгово кръстовище на пътя за Асеновград, е с дължина приблизително 5 км.  С изграждането на отсечката транзитният трафик, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград в посока Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от Пловдив...

обновено на 25.09.24 в 11:04