Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рокада във ВиК Пловдив, инж. Антон Гълъбов става управител

| обновено на 21.11.23 в 13:53

Управителният съвет на Българския ВиК холдинг смени управителя на пловдивското водоснабдително дружество. Досега то се ръководеше от инж. Огнян Кулишев, но  управлението поема дългогодишният главен инженер Антон Гълъбов.  

Основание за смяната на ръководството е незадоволителното финансово управление в последните две години., довело до непокритата загуба на дружеството в размер на над 16 млн.лв. 

По същата причина е сменено и управлението на ВиК София. 

ВиК Холдингът анализира реалното финансово състояние на всички дъщерни дружества и предлага мерки за оздравяване на операторите. 

Целта е реформа, с реални мерки за финансово стабилизиране и управление, модернизация на водопреносните и канализационните мрежи, намаляване на загубите и предоставянето на по-качествени услуги. 



По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на 2,4 километра от второкласния път Средногорци - Рудозем и обходния път на гр. Рудозем. Второкласното трасе е основна връзка на община Рудозем с областния център Смолян. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем –..

публикувано на 12.07.24 в 11:01

Стартират археологически проучвания край с. Васил Левски

Тракийски селищен център от VI-V в. пр. Хр., с. Васил Левски, община Карлово получи финансиране за разкопки. Ръководител на проучванията ще бъде отново доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей (РАМ) в Пловдив.  Припомням, че миналата година Министерството на културата не отпусна средства за т.нар. Златен град до село..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33

Кметът на "Родопи" отказва да издаде заповед за воден режим в Марково

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов няма да издаде заповед за режим на водата в село Марково, съобщи той за Радио Пловдив. Една от причините е, че това може да доведе до технически проблеми по водопроводната мрежа.  Режим на водата в Марково Кметът на селото Десислава Терзиева пък е категоричен, че не..

публикувано на 11.07.24 в 13:54