Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Рокада във ВиК Пловдив, инж. Антон Гълъбов става управител

| обновено на 21.11.23 в 13:53

Управителният съвет на Българския ВиК холдинг смени управителя на пловдивското водоснабдително дружество. Досега то се ръководеше от инж. Огнян Кулишев, но  управлението поема дългогодишният главен инженер Антон Гълъбов.  

Основание за смяната на ръководството е незадоволителното финансово управление в последните две години., довело до непокритата загуба на дружеството в размер на над 16 млн.лв. 

По същата причина е сменено и управлението на ВиК София. 

ВиК Холдингът анализира реалното финансово състояние на всички дъщерни дружества и предлага мерки за оздравяване на операторите. 

Целта е реформа, с реални мерки за финансово стабилизиране и управление, модернизация на водопреносните и канализационните мрежи, намаляване на загубите и предоставянето на по-качествени услуги. По публикацията работи: Димитър Владимиров
Още от категорията

Общинският съвет даде "зелена светлина" за нов парк в кв. Коматево

Квартал „Коматево“ ще има парк на площ от близо 34 000 квадратни метра, решиха общинските съветници на Пловдив. Теренът е предназначен и за образователната инфраструктура, като в бъдеще се предвижда там да бъде построена детска градина. Предложението на кмета на район „Южен“ Атанас Кунчев за промяна на предназначението на поземления имот беше..

публикувано на 07.12.23 в 11:22