Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Смолянският съд продължава да брои бюлетините от изборите

В Административния съд в Смолян продължава броенето на бюлетините по делото с искане за касиране на резултатите от втория тур за избор на кмет на община Смолян. 

Съдът преброи до момента 14 секции от общо 89. 

Един глас в повече е установен за Стефан Сабрутев. Разликата между Николай Мелемов и Стефан Сабрутев беше 149 гласа, а сега е с един по-малко за Мелемов - 148.

Зам.-председателят на Общинската избирателна комисия Анастасия Караманолева-Пенева каза:

"Втори ден вече откакто се отварят чувалите и се преброяват бюлетините, като се преброяват, както действителните, така и недействителните. Сутринта, отново в 9 ч. започна отварянето на чувалите и преброяването. До настоящия момент не са отворени две секции - секция № 28 и секция № 21. Единствено в секция № 28 се намери една повече действителна бюлетина за № 55 - за Стефан Сабрутев. До настоящия момент други нарушения не са констатирани".

По публикацията работи: Димитър Владимиров

БНР подкасти:

Още от категорията

Очаква се скоро Рангел Бизюрев да бъде предаден на българските власти

"Рангел Бизюрев, издирван за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, е задържан тази сутрин в Дания и тази информация е категорично потвърдена", това съобщи на пресконференция в Пловдив окръжният прокурор Ваня Христева. Арестуваха издирвания за убийството на Димитър Малинов от Цалапица..

обновено на 29.11.23 в 15:32

Арестуваха Рангел Бизюрев в Дания

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан, в Дания.  Самоличността му е установена и той е арестуван според издадената за него Европейска заповед за арест.  Информацията бе потвърдена от пловдивската полиция, следобед предстои пресконференция с повече подробности.   Продължителното издирване на..

обновено на 29.11.23 в 15:32

Пуснаха движението и по двете ленти на бул. "Христо Ботев"

От  този следобед бул. „Христо Ботев“ в Пловдив е отворен за движение в двете посоки. Това съобщи кметът Костадин Димитров, като публикува на стената си във фейсбук актуална снимка. Тежката техника вече се е изтеглила от булеварда, настилката е на биндер, положена е временна маркировка, а светофарите работят. Работата продължава в посока..

публикувано на 29.11.23 в 15:02

Отличиха Манита Вартан за благотворителните й каузи

Управителят на област Пловдив Илия Зюмбилев отличи с почетен плакет Манита Вартан за нейния принос за популяризирането на Пловдив и България по света. „За мен е огромно удоволствие да удостоя с тази награда носителката на престижната титла „Мисис Европа“, която преди титлите прие в сърцето си благотворителността и реализира множество..

публикувано на 29.11.23 в 14:00