Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пловдив отново ще има ледена пързалка за Коледа

Кметът Костадин Димитров съобщи пред журналисти, че са проведени преговори за Коледа в Пловдив да има ледена пързалка. За целта ще бъде направена застраховка на пл. „Централен“ за 100 000 лв., за да не се стига до нарушаване на настилката му. 

С фирмата, която ще постави съоръжението е договорено всички елементи да бъдат пренесени на ръка при монтажа, а също да бъде положена допълнителна изолация, за да не се стига до замръзване на площадната настилка. 

„Една плочка да се размести и този човек няма да има повече място в Пловдив“, категоричен беше Костадин Димитров. Той не уточни в какви срокове ще бъде изградена ледената пързалка, но подчерта, че няма да лиши пловдивчани от нея.

Още от категорията

Очаква се скоро Рангел Бизюрев да бъде предаден на българските власти

"Рангел Бизюрев, издирван за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, е задържан тази сутрин в Дания и тази информация е категорично потвърдена", това съобщи на пресконференция в Пловдив окръжният прокурор Ваня Христева. Арестуваха издирвания за убийството на Димитър Малинов от Цалапица..

обновено на 29.11.23 в 15:32

Арестуваха Рангел Бизюрев в Дания

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан, в Дания.  Самоличността му е установена и той е арестуван според издадената за него Европейска заповед за арест.  Информацията бе потвърдена от пловдивската полиция, следобед предстои пресконференция с повече подробности.   Продължителното издирване на..

обновено на 29.11.23 в 15:32

Пуснаха движението и по двете ленти на бул. "Христо Ботев"

От  този следобед бул. „Христо Ботев“ в Пловдив е отворен за движение в двете посоки. Това съобщи кметът Костадин Димитров, като публикува на стената си във фейсбук актуална снимка. Тежката техника вече се е изтеглила от булеварда, настилката е на биндер, положена е временна маркировка, а светофарите работят. Работата продължава в посока..

публикувано на 29.11.23 в 15:02

Отличиха Манита Вартан за благотворителните й каузи

Управителят на област Пловдив Илия Зюмбилев отличи с почетен плакет Манита Вартан за нейния принос за популяризирането на Пловдив и България по света. „За мен е огромно удоволствие да удостоя с тази награда носителката на престижната титла „Мисис Европа“, която преди титлите прие в сърцето си благотворителността и реализира множество..

публикувано на 29.11.23 в 14:00