Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Коледната елха грейва в Пловдив на 1 декември

Започна подготовката за поставянето на коледната елха на Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“. В момента екипи на ОП „Градини и паркове“ зазимяват и закриват с дървена основа фонтана с пеликаните.

Коледната елха, която е с височина 12 метра и 80 сантиметра и диаметър 5 метра и 45 сантиметра, ще бъде монтирана от 28 до 30 ноември, съобщи зам.-кметът по култура и туризъм Пламен Панов.

Тази година ще бъдат подменени части от светлината и декоративната украса на елхата. Церемонията по запалването на коледните светлини ще бъде на 1 декември от 17:30 ч., като светлините ще запали кметът Костадин Димитров. Ще участват също Хорът на пловдивските момчета и Дядо Коледа. По традиция ще има и фойерверки, обясни Панов.

Във всеки район на Пловдив ще има  елха, а на малката Главна ще бъде монтирана коледна украса, посочи и кметът Костадин Димитров. 


Още от категорията

Очаква се скоро Рангел Бизюрев да бъде предаден на българските власти

"Рангел Бизюрев, издирван за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, е задържан тази сутрин в Дания и тази информация е категорично потвърдена", това съобщи на пресконференция в Пловдив окръжният прокурор Ваня Христева. Арестуваха издирвания за убийството на Димитър Малинов от Цалапица..

обнов