Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От някакви много малки, дребни факти се възпаляват политически напрежения, което е много нездравословно.

Държава не се управлява с хрумвания и прищевки

Много висок е адреналинът при "Продължаваме промяната", които носят отговорстостта за управлението.

| обновено на 22.11.23 в 10:13

Пловдивският депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков заяви пред Радио Пловдив, че му е чудно защо изобщо се внася вот на недоверие за отбранителната политика и политиката в областта на сигурността, след като това е квинтесенцията на това, което наричаме евроатлантическо управление.

Той не може да си представи, че може да се внесе вот на недоверие затова, че правителството е решило, например, да придобие американска бойна техника.

Чолаков определи като знаци липсата на кворум при опитите да бъде гласуван вотът на недаверие миналата седмица. 

Самият вот, така както е формулиран, няма как да бъде подкрепен, категоричен е народният представител. 

Поне ГЕРБ в момента се проявява като една партия, която има здрав разум и се опитва да успокоява тези бури в чаша вода, които възникват, подчерта пловдивският депутат. 

В момента ГЕРБ е стабилизиращият фактор в българската политика, обяви Радомир Чолаков.

Исканата оставка на вътрешния министър пловдивският депутат от ГЕРБ коментира с думите "всяко чудо за три дни". Лека полека и тази буря ще започне да отшумява, смята народният представител.

Той сподели наблюденията си, че в момента има някаква много голяма нервност. От някакви много малки, дребни факти се възпаляват политически напрежения, което е много нездравословно. Чолаков искрено се надява следващите дни малко да започнат да се охлаждат страстите. Нямаме нужда от чак толкова емоции.

Много висок е адреналинът при "Продължаваме промяната"които носят отговорстостта за управлението. 

Държавата не може да се управлява с хрумвания и прищевкиПросто трябва да се възстанови спокойният диалог, обясни Чолаков.

По думите му, от ПП си представят управлението на държавата през саздаването на микрокризи или по - големи кризи. Той не може да разбере защо като се влезе в пленарната зала няколко души решават да правят истерии.

Изкуствени трусове се предизвикват винаги, когато се работи с прищевки, предупреди Чолаков. И уточни, че политиката е бавна работа, упрпавлението на държавата изисква спокойствие и време.

Интервюто на Яница Марова с Радомир Чолаков е в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Арман Бабикян

Няма никакво значение кой разпределя порциите

Арман Бабикян, експерт по политически PR  и съосновател на движението "Ние идваме",  с коментар за политическата ситуация след номинацията на новия служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева и предстоящите избори през октомври в програма "Точно днес".  Според него има едно основно неразбиране, за да тръгне политическият процес напред.  "Това, което..

публикувано на 12.08.24 в 12:11

Доброто прави хората щастливи

В това е убедена  Стела Балджиева, която стана носител на приза в категория "Добротворчество" в тазгодишния конкурс "Пловдив - град на доброто" за платформата "Rent-a-baba", който близо година набира голяма популярност.  На път е обаче и втори проект -„Баба по Viber", за който Стела разказа в програма "Точно днес“. " Идеята е за българите от..

публикувано на 12.08.24 в 09:47

Бих помислил дали да участвам в новия служебен кабинет

"Ако получа покана от новия министър-председател за участие в служебния кабинет, бих го изслушал, бих изслушал целите и приоритетите и тогава бих помислил, но към този етап аз покана нямам и въпросът ви към момента няма никакво значение". Това заяви служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков пред журналисти в Пловдив, в..

публикувано на 09.08.24 в 14:43

Избори на 20 октомври, Горица Грънчарова е служебен премиер

Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер. Той й възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  Указът..

обновено на 09.08.24 в 14:10

Законодателните поправки отнемат правото да се говори

"Приетите промени в уредбата на образователната система в училищата представляват проблем, защото засягат гарантирани в Конвенцията за правата на човека основни права, гарантирани в правния ред на ЕС, засягат и равенството на гражданите пред закона, гарантирано в българската Конституция.  Във фазата на развитие на съвременното общество, в която се..

публикувано на 09.08.24 в 10:28