Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият кмет засилва контрола над фирмите за градски транспорт в Пловдив

| обновено на 23.11.23 в 12:47

Стриктен контрол върух разписанието на автобусите в Пловдив, обеща кметът на Пловдив Костадин Димитров по повод отправеното днес питане до него от общински съветници на ПП-ДБ и „БСП за България“, свързано с все още действащото лятно разписание на рейсовете и недоволството на пътниците.  

Вече са започнали разговори с представители на транспортните фирми в града, като такива ще бъдат проведени с всички.

„Някои от тях си спазват договорите, други не си изпълняват разписанията на необходимия процент. Детайл по детайл ще решаваме проблемите и да имаме необходимия контрол, а също и качество на изпълнение“, обясни още Димитров и увери, че след приключване на всички разговори, ще бъдат обявени и мерките за подобряване на транспортната услуга в града.

Димитров каза още, че въвеждането на електронната система, ще хвърли светлина върху продажбата на билети.

„Контролът с влизането на електронната система ще се завиши“, каза още кметът.

Днес стана ясно още, че Община Пловдив е подала проекти за 50 милиона лева, които да се финансират със средства от държавния бюджет по новата програма на правителството, която беше обявена от финансовия министър Асен Василев. По нея се предвижда да се отпуснат 1 милиард лева за реализация на инвестиционни проекти на общините. Сред проектите, които са подадени от пловдивския кметски екип са стадионите "Локомотив" и "Ботев", разширението на Голямоконарско шосе, ремонт на "Рогошко шосе", преустройсвото на бившето кино "Космос" и експонирането на археологически комплекс Римски форум изток и юг. 
Още от категорията

Нова улица в "Източен" разтоварва трафика около хипермаркетите

Първа копка на новата улица „Георги Странски“ направиха кметовете на Пловдив и район „Източен“ Костадин Димитров и Емил Русинов. Първият етап на отсечката, която ще свързва ул.  "Генерал Радко Димитриев" и бул. "Санкт Петербург" е дълъг 200 метра и ще бъде с широчина 7 метра.  Ще бъдат изградени общо 51 паркоместа. Очаква се след като..

обновено на 27.02.24 в 06:28

Според кмета оградата на Небет тепе няма да пречи на гледката, ще пази от вандали

Ажурната ограда на Небет тепе с височина 2 метра е сложена, за да пази обекта от вандализъм. Това каза кметът Костадин Димитров, който заяви, че се ангажира с идеята да се откриват панорамните гледки към Пловдив. "Оградата е ниско поставена и не пречи, изпълняваме предписанията на проекта, подписан от НИНКН", уточни Димитров. "В града, за..

обновено на 26.02.24 в 15:17

На този етап съветниците в Пловдив остават без по-високи възнаграждения

Областният управител върна за ново разглеждане решението на общинските съветници от Пловдив, с което те увеличиха възнагражденията си.  Според Илия Зюмбилев актуализацията на възнагражденията е незаконосъобразна, тъй като не е приет Правилник за изменение и допълнение за работата на съветниците. Не е спазена и процедурата проектът да бъде предложен..

публикувано на 26.02.24 в 14:59

Започна процесът за убийството на Митко от Цалапица

С викове "убийци" започна и завърши днешното заседание по делото за убийството на 24 годишния Димитър Малинов от Цалапица. Пред съда бяха изправени близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство на трупа на убития Митко, като х од на  съдебния процес беше даден, въпреки отсъствието на основния заподозрян Рангел Бизюрев...

публикувано на 26.02.24 в 13:44

Кметът оттегли искането на екипа му за уволнение на шефа на Онкото

Предложението да бъде освободен предсрочно управителя на  Комплексния онкологичен център в Пловдив д-р Тихомир Дерменджиев е оттеглено и няма да се гледа на предстоящата сесия на 29 февруари. От общинската администрация  потвърдиха информацията, но коментираха, че в това няма нищо необичайно.  Екипът на Костадин Димитров иска смяна на шефа на..

публикувано на 26.02.24 в 13:16