Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински служители разчистват паднали дървета и клони в целия Пловдив (обновена)

| обновено на 26.11.23 в 12:12

52 машини работят по улиците на Пловдив след падналия сняг. В момента улиците са проходими при зимни условия, съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Над 40 сигнала за паднали дървета и клони са обработени от ОП „Градини и паркове”, съобщи директорът на общинското предприятие Антон Георгиев.

Към момента работят всички налични групи резачи. Приоритетно отстраняваме паднали клони и дървета от пътните платна и тротоарите, както и опасни пречупени клони”, уточни Георгиев. Той допълни, че всички технически ръководители са на терен с бригадите си и извличат клони от улиците и тротоарите. Почистват се спирките от масовия градски транспорт.

Днес главната задача е да отворим пътищата и тротоарите”, каза още директорът на ОП „Градини и паркове”.

Жените от "Чистота" с ръчен труд почистват подлезите и спирките.

Според експертите фактът, че листопадът не е приключил напълно, интензивните дъждове и комбинацията от мокър сняг и силен вятър са причина за броя на пречупените дървета и клони.

Има поражения и по младите фиданки, като в момента целта е да се олекотят короните им, за да се предотвратят нови щети.

Сигнали за опасни пречупени клони и дървета може да се подават на дежурния телефон на ОП „Градини и паркове” 032/624 301.

"Парк Лаута е непроходим, множество паднали клони и дървета по главната и странични алеи. В момента се обезопасява от служители на ОП "Общинска охрана" със сигнална лента. Всички входове към парка се затварят с нея. Не може да бъде обработено със снегорин, защото няма достъп до алеите, поради падналите клони. Моля, не преминавайте през парка на този етап, докато успеем да смогнем с обезопасяването" - призова в социалните мрежи кметът на "Тракия" Георги Гатев.

20 пясъкоразпръсквача и 32 снегорина обработват пътищата. 

„След като разчистихме булевардите, улиците първа категория влязохме във вътрешно-кварталните улици, но работата там се затруднява от падналите дървета и паркиралите автомобили”, каза още директорът на ОП „Чистота” Димитър Георгиев. Той допълни, че няма затруднения в сметопочистването и сметоизвозването в града, те се извършват по график.
По-късно през деня се очакват силни пориви на вятъра. Кметът Димитров призова гражданите по възможност да не излизат навън, защото има опасност от падащи клони и предмети.



По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

30 постройки изгоряха, евакуираха 15 души при пожара до Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча , област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.    Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби.  Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища Към екипите от пожарните..

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град Баня...

обновено на 16.07.24 в 16:16

ОД на МВР в Пазарджик има нов временен шеф

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Даниел Бараков е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Пазарджик.  Днес той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.  Старши комисар Даниел Бараков е на 43 години. Завършил е висшето..

публикувано на 16.07.24 в 15:38