Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Михайлов подаде оставка

Новият Конгрес ще бъде свикан на заседание на Изпълкома на 6-ти декември

Борислав Михайлов подзде оставка
Снимка: БГНЕС

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз по време на днешното заседание на Изпълнителния комитет. Неговите функции до провеждането на Конгрес ще изпълнява заместникът му Михаил Касабав, съобщиха от БФС.

"С оглед на огромното напрежение, създадено в последните дни, и с цел потушаването му, президентът на БФС Борислав Михайлов обяви пред колегите си, че подава оставка от поста си.

Поради това обстоятелство Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз, в състава, вписан в Търговския регистър, ще проведе заседание на 6 декември (сряда), на което ще бъдат определени дата и дневен ред за извънреден изборен Конгрес в началото на следващата година", съобщиха още от БФС.


По публикацията работи: Йордан Данчев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ботев" срещу "Аякс", ако елиминира "Панатинайкос"

"Ботев" (Пловдив) ще срещне победителя от двойката "Аякс" - "Войводина" в третия квалификационен кръг на Лига Европа.  Това отреди тегленият жребий в Нион, Швейцария. Преди това "канарчетата" трябва да отстранят гръцкия гранд "Панатинайкос" във втория кръг на надпреварата. Мачовете са на 8 и 15 август, като в първата среща "жълто-черните" са..

публикувано на 22.07.24 в 15:09
Стоян Делчев

Стоян Делчев - първият българин с 2 медала от една олимпиада

Легендата на българската и световната  спортна гимнастика Стоян Делчев е роден на 03.07.1959 г. в град Пловдив. Стоян Делчев е първият българин, извоювал два медала от едни олимпийски игри – в Москва през 1980 г. – бронзов в многобоя и златен на висилка. Именно с столицата на  Русия той става първият ни гимнастик олимпийски шампион. През 1980 г...

публикувано на 22.07.24 в 13:28
Ботев стартира с успех във Враца

"Ботев" обърна с 3:1 съименика си във Враца

Ботев (Пловдив) стартира по най-добрия начин новия сезон в Първа лига. "Канарчетата" се наложиха с 3:1 при визитата си на Ботев (Враца) на стадион "Христо Ботев" в Северозападна България. Първата част премина в спокойно темпо, като домакините бяха по-активни в първите минути, докато "канарчетата" владееха инициативата в края на полувремето. След..

публикувано на 22.07.24 в 00:50
Севдалин Маринов

Севдалин Маринов - повелителят на категория до 52 кг

Легендарният ни щангист Севдалин Маринов е роден на 11.06.1968 г. в град Асеновград На 18 септември 1988 г. става олимпийски шампион в Сеул в категория 52 кг с рекорди от 120 кг в изхвърлянето и 270 в двубоя. Там Маринов става един от тримата най-млади български олимпийски шампиони в щангите (на 20 години 3 месеца и 7 дни).  Маринов е трикратен..

публикувано на 21.07.24 в 09:38
Локо с успешно начало на сезона

Локо стартира сезона с 1:0 над "Арда"

Локомотив (Пловдив) победи Арда с 1:0 в мач от откриващия кръг на Първа лига. На "Лаута" единственото попадение в двубоя отбеляза халфът Ефе Али в 41-та минута. В добавеното време на първата част Али и нападателят на гостите Тонислав Йорданов бяха изгонени след сдърпване. Минути преди това изравнителен гол на Йорданов бе отменен заради засада. През..

публикувано на 20.07.24 в 22:38