Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив посреща Новата 2024 година с богата празнична програма

Коледната елха в Пловдив ще грейне на 1 декември, точно в 17.30 часа. Кметът Костадин Димитров ще запали светлините в компанията на децата от Хора на Пловдивските момчета и 7 - годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център.

Коледното дърво е високо 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и изработена от единствения на Балканите производител на елхи в град Раковски. Тя тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона. Тази година са подменени части от светлинната и декоративната украса на елхата.

И тази година община Пловдив подготвя празнично посрещане на Новата година. 

Първи на сцената ще излязат музикантите от група „Тригайда“, които съчетават електронната музика с фолклорни елементи. След тях ще се появи младата поп изпълнителка Ника, започнала музикалната си кариера от едно от телевизионните реалити шоута за таланти. 

Ансамбъл „Тракия“ ще изпрати последните минути от 2023-та и след новогодишното обръщение на президента ще продължи изявата си на сцената и в първите минути на 2024-та. 

Половин час след полунощ  излиза и британската певица, музикант и диджей Соня Марина Кларк, позната с артистичното си име Sonique. Заместник-кметът Пламен Панов открои като много вълнуващо участието на известната изпълнителка. 

Водещ на празничната програма ще бъде Деян Славчев – Део.

През целия месец декември на откритата сцени в центъра на Пловдив, в къщите на Стария град предстоят предстоят празнични концерти и изложби. Коледната елха в Стария Пловдив ще грейне на 5 декември с празнична програма, организирана от екипа на ОИ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Утрото на 1 юли в Пловдив

Жълт код за жеги е в сила за почти цялата страна

Жълт код за горещо време е в сила за почти цяла България на 1 юли, сочи сайтът на НИМХ.  Днес ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали.  В източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, в останалите райони ще бъде почти тихо.  Горещо време с максимални температури предимно между..

публикувано на 01.07.24 в 07:39

Кандидат-студентите в МУ - Пловдив полагат изпит по биология и химия

Кандидат-студентите за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ полагат днес изпит по биология и химия в Медицински университет-Пловдив. Той е с продължителност 4 часа и без прекъсване. Изпитният вариант ще бъде изтеглен от кандидат-студент в първа аудитория на Аудиторния комплекс на висшето училище. Името му ще бъде определено..

публикувано на 01.07.24 в 07:35

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 30.06.24 в 13:36

Даниил е новият български патриарх

Новият български патриарх е видинският митрополит Даниил . Той беше избран на втори тур с 69 гласа. Митрополит Григорий получи 66 гласа. 3 бяха недействителните бюлетини.  "Благопожелаваме му да е здрав и Бог да му помага, и всички ние да бъдем единни! Амин!", каза митрополит Киприан, след като обяви официално името на новия ни духовен баща.  Предстои..

публикувано на 30.06.24 в 13:35

Избираме новия български патриарх

Новият български патриарх ще бъде избран днес от четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор, който започна рано сутринта. Гласуването трябва да приключи на обяд, а в 14.30 часа се очаква да бъде обявено името на новия глава на Българската православна църква. Новият български патриарх и Софийски митрополит ще бъде избран с тайно..

обновено на 30.06.24 в 10:27