Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС на Пазарджик ще гласуват за шести път по избора за свой председател

| обновено на 29.11.23 в 10:23

Общинските съветници в Пазарджик се събират на сесия точно в 12 часа днес, за да гласуват за шести път по избора на председател на местния парламент.

Това се налага след като на снощното заседание, продължило повече от три часа и след две гласувания, председател отново не бе избран. Нито един от двамата кандидати Найден Шопов от ГЕРБ и Таня Колчакова-Янева от ПП-ДБ не получи необходимите 21 гласа квалифицирано мнозинство. 
При четвъртото гласуване Шопов бе подкрепен от 19 съветници, а Колчакова-Янева от 18. След това съветниците проведоха и пети вот. При него за Шопов отново гласуваха 19 съветници, но гласовете за Колчакова-Янева намаляха с един и тя получи подкрепа от 17 съветници. С една се увеличиха обаче невалидните бюлетини при петото гласуване и от 40 пуснати бюлетини действителни се оказаха 36. При четвъртия вот от 40 бюлетини действителните бяха 37.
Припомням, преди това изборът на председател на Общинския съвет в Пазарджик се провали още три пъти. На 16 септември, когато съветниците положиха клетва, и при още два неуспешни опита на следващия 17 септември.

По публикацията работи: Стоян Терзиев

БНР подкасти:

Още от категорията

Гастрольори обраха къща и откраднаха кола в Драгор

Престъпна група от четирима души задържа пазарджишката полиция.   В село Драгор апашите успели да задигнат от къща на 57-годишна жена златни накити и сумата от 5000 евро . Междувременно крадците откраднали и лек автомобил Пежо , собственост на 22-годишна жителка на същото населено място. Колата била открита пред пункт за метални отпадъци в..

публикувано на 02.03.24 в 14:51

Задържаха грабител на игрална зала в Септември

Полицейски служители разкриха и задържаха извършителя на въоръжен грабеж в Септември.  На тел. 112 бил получен сигнал за грабеж в игрална зала, като маскиран мъж заплашил с нож крупието и успял да задигне оборот от над 700 лева. След кратко разследване служителите на реда установили и задържали 35-годишен мъж от Септември, за който няма..

публикувано на 02.03.24 в 14:39

Разбиха домашна оранжерия за канабис в Пазарджик

Полицията в Пазарджик разби поредната незаконна домашна оранжерия за канабис.  Задържан е 34-годишен мъж, в чийто апартамент било открито оборудването за отглеждане на наркотичното растение. В помещението били монтирани системи за осветление, вентилация и температура, необходими за растежа на конопа. Били открити 20 растения, а отделно и 7 кг..

публикувано на 02.03.24 в 14:30

Доброволци засаждат 1000 дръвчета край Първенец

Доброволци засаждат днес 1000 дръвчета от вида бяла акация в пловдивското село Първенец.   Акцията ще се проведе върху 11 декара общински имоти до дигата на река Първенецка, в района на концесионната площ за кариера. Идеята е районът да се почисти, залеси и облагороди, за да се превърне в зелена зона, а не „лунен пейзаж“ и кариерна дейност...

обновено на 02.03.24 в 09:31

Председателят на ОбС в Пазарджик няма да подава оставка

Председателят на общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов от ГЕРБ няма да подаде оставка. Той беше обвинен от независимия общински съветник Благо Солов в укриване на документи от процедурата за избор на председател, както и в предполагаем конфликт на интереси, свързан със самия избор. В отворено писмо Найден Шопов отхвърли обвиненията като..

публикувано на 02.03.24 в 09:31