Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОИК решава дали да обжалва касирането на изборите в Панагюрище

| обновено на 29.11.23 в 10:22

Два дни след като Пазарджишкият административен съд обяви за недействителен избора за кмет на Панагюрище, Общинската избирателна комисия ще проведе заседание. 

Очаква се след това да стане ясно дали колективния орган ще реши да обжалва решението с касационна жалба. То може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред Върховния админситративен съд.

Председателят на ОИК-Панагюрище Преслава Мехтерова заяви, че се въздържат от коментар до окончателното приключване на съдебното производство по случая.

Резултатите от вота бяха обжалвани от досегашния, но загубил изборите кмет Никола Белишки, който остана втори на балотажа с минимална разлика гласове от новоизбрания Желязко Гагов.  Заседанието на ОИК- Панагюрище е насрочено за 17 часа. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Подготвят за ремонт част от "Кукленско шосе"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров направи инспекция на подготвителните дейности преди старта на ремонта на „Кукленско шосе“ утре. Ремонтните дейности ще се извършват на етапи.  Първоначално изпълнителите ще работят по източното платно в участъка между улиците  „Скопие“ и „Индустриална“. Ще бъде направено преасфалтиране и обновяване на..

публикувано на 04.03.24 в 13:20

Нова линия от летище Пловдив наесен

Нова  авиолиния открива Летище Пловдив от края на месец ноември. Тя ще свързва английския град Бирмингам с Пловдив. Полетите ще се изпълняват от авиокомпания Райънеър веднъж седмично, съобщават от летището. В момента седмично се изпълняват по 10 полета от Лондон до Пловдив, като и по един полет от Манчестър и Белфаст.  Според изпълнителния..

публикувано на 04.03.24 в 13:14

Започва подготовката за музикален фестивал в Панагюрище

В Панагюрище започна подготовката на Националния фестивал за млади изпълнители „Родолюбие“. Тазгодишното издание е посветено на 185-тата годишнина от рождението на Нешо Бончев и 135-тата годишнина от рождението на Захари Стоянов.  За 19-ти пореден път фестивалът ще събере млади изпълнители от цялата страна . Музикалният форум е едно от..

публикувано на 04.03.24 в 09:41

В Пазарджик започва Мартенски театрален маратон

Младежки дом – Пазарджик представя за девета година професионални камерни, независими и алтернативни театрални форми в Мартенски театрален маратон 2024. Той се реализира с подкрепата на община Пазарджик. Началото на форума ще бъде поставено с монодрамата „Виктория“ под авторството и режисурата на Йордан Славейков. Представлението е с..

обновено на 04.03.24 в 08:48

Безплатна "Синя зона" и по-малко автобуси днес

Автобусите по 29-те линии на градския транспорт в Пловдив ще се движат с празнично разписание днес тъй като денят официално е обявен за почивен. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.   В същото време в почивния ден паркирането в „Синя зона“ ще бъде безплатно.

публикувано на 04.03.24 в 08:46