Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изграждат нови места за отдих в "Източен"

Районният кмет на „Източен“ Емил Русинов даде старт на изграждането на нови пространства за отдих по улица „Богомил“. Проектът е на стойност 188 000 лева и обхваща площ от 3000 квадратни метра междублокови пространства, като ще се реализира на два етапа.

От днес започна реализацията на първия етап, който включва облагородяването на градинката между улица „Богомил“ 112 и 122. Вторият етап ще обхване зоната от улица „Богомил“ 100 до 110. Всеки от тях трябва да бъде реализиран в рамките на един месец.

Предвидено е още изграждането на нови пешеходни връзки, подмяна на стари осветителни тела, както и монтаж на нови пейки и кошове за отпадъци.

Искаме парковата среда да е в унисон с ремонтираната улица „Богомил“, да има и среда за рекреация на гражданите в междублоковите пространства, обясни Русинов.

Заместник-кметът Иван Стоянов обясни, че на мястото на опасната растителност, която трябва да се премахне, ще бъде направено повторно залесяване. Предвижда се да бъдат изградени и паркоместа в участъка зад булевард „Санкт Петербург“ до улица „Богомил“.

„Така цялото пространство ще се промени, ще се облагороди“, обясни още Стоянов.

Днес стана ясно още, че в район „Източен“ има назначени трима заместник-кметове. Цветина Кашилска ще отговаря за екологията. Станислава Лулчева ще е с ресор устройство на територията, а Николай Мадански ще е заместник-кмет по сигурността и социалните дейности. 


Галерия

Още от категорията

Ден на кандидат-студента в Медицинския университет

Пловдивският Медицински университет организира Ден на кандидат-студента в първа аудитория на комплекса на бул. „В. Априлов“. Председателите на изпитните комисии по биология, химия, етика, скулптиране, социална медицина и здравен мениджмънт, както и екипът на кампания 2024 ще представят детайлна информация за целия процес на кандидатстване. За..

публикувано на 24.02.24 в 08:11

5 автомобила се удариха на АМ "Тракия" край Пловдив

Възстановено е движението по автомагистрала "Тракия" в района на село Труд в посока Бургас. Около 15,30 часа в ерижна катастрофа с пет автомобила в изпреварващата лента затрудни трафика в района на 127-ми километър.  Пострадали при удара няма. За около час  два екипа на Пътна полиция регулираха движението в едната лента.

обновено на 23.02.24 в 17:17

Протест и контрапротест на паметника "Альоша"

Протест и контрапротест пред паметника на Альоша се проведоха тази вечер в Пловдив. Близо 100 души настояха за демонтаж на паметника като организатор на този протест бе гражданската инициатива  "Искаме български паметник". Поводът за акцията бе датата 23 февруари, Денят на Червената армия, който се е чествал в миналото и у нас...

публикувано на 23.02.24 в 17:15

Нов протест срещу паметника на Альоша в Пловдив

Днес от 17 часа пред паметника на Альоша в Пловдив ще се проведе протест с искане за неговия демонтаж.  Организатор е гражданската инициатива  "Искаме български паметник".    Поводът за днешната акция е  датата 23 февруари, заради асоциацията с честването на празника на Съветската армия в миналото у нас.   Инициаторът на..

обновено на 23.02.24 в 16:58

Заловиха пийнал шофьор два пъти за час в Пловдивско

Пийнал шофьор беше заловен два пъти за час с две различни коли в Пловдивско, съобщиха от полицията.  Водачът бил спрян за проверка по обяд със служебен лек автомобил в село Йоаким Груево и бил тестван с дрегер. А паратът отчел над 0,8 промила и полицаите съставили акт на водача. Освен това те му взели книжката и му връчили талон  за..

публикувано на 23.02.24 в 15:34