Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха Рангел Бизюрев в Дания

| обновено на 29.11.23 в 15:32

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан, в Дания. Самоличността му е установена и той е арестуван според издадената за него Европейска заповед за арест. 

Информацията бе потвърдена от пловдивската полиция, следобед предстои пресконференция с повече подробности.  Продължителното издирване на Бизюрев доведе до протестите на жителите на Цалапица, които продължават и досега.

Очаква се в най-кратки срокове нашите власти да поискат принудителното довеждане на Бизюрев в България, където ще бъде обвинен за  убийството на Димитър Малинов. 

Майката на убития младеж Атанаска Бакалова каза пред Радио Пловдив, че е разбрала за задържането на Рангел Бизюрев от медиите. 

"Още не ми е потвърдено, чакам и аз да видя брифинга. Според нея това ще промени нещата и по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови. Важни са показанията на Рангел Бизюрев. Ако той каже, че примерно не е удрял Митко и, че Борислав е участвал, вече говорим, че тук има съучастие на близнаците в убийството на Митко", коментира почернената жена и допълни: "Четири месеца чакахме и се борихме Рангел да бъде заловен и екстрадиран. Ето, той е заловен, тепърва ще видим как ще протекат нещата". 

Припомняме, че 24 годишният Димитър Маяринов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше открит мъртъв, заровен под купчина строителни отпадъци. 

Близнаците Борислав и Валентин Динкови от селото са в ареста, но с по-лекото обвинение за помагачество на сочения за убиец Рангел Бизюрев, включително и за неговото бягство от страната. 

В петък в Пловдивския районен съд започва подновеното дело за тяхната вина. Тогава се очаква и протест на жителите на Цалапица пред съда. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Хотелиерите в Пловдив настояха за нови авиолинии до града

Ръководството на Летище Пловдив се срещна със Сдружението на хотелиерите в Пловдив. Обсъдени са възможностите за  разкриване на нови авиолинии до Пловдив и начините за привличане на туристи, които да нощуват в града. Изпълнителният директор Дойчин Ангелов обясни, че авиокомпаниите търсят парични стимули, които са под формата на маркетингово..

публикувано на 25.02.24 в 13:48

Цените на едро на храните продължават да растат

Продължава ръстът на цените на повечето основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната и през тази седмица, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата се..

публикувано на 25.02.24 в 07:14

Отбелязваме Деня на паметта

С молебен в храма „Св. Димитър Солунски“ в Стария град бяха отбелязани Денят на паметта и втората годишнина от началото на войната в Украйна. На службата присъстваха Анна Тертична – заместник-посланик на Украйна, почетният консул на Украйна в Пловдив  Димитър Георгиев , областният управител Илия Зюмбилев, заместник-кметът  Пламен Панов и множество..

обновено на 24.02.24 в 19:00

Смесени полицейски екипи с мащабна акция

Шестчасова мащабна акция по  пътна безопасност е проведена в Пловдив и областта от 20 часа снощи до 2 часа сутринта. В нея са участвали екипи на сектор „Пътна полиция“ и придадени сили от дирекциите на МВР в Кърджали, Пазарджик, Смолян и Стара Загора. За пътни нарушения са съставени 16 акта и 75 глоби с фиш. Връчени са и 19 електронни фишове на..

публикувано на 24.02.24 в 15:13

Търсят решение за превоза до Белово и Ракитово

Общините Белово и Ракитово остават без обществен превоз. Поради тази причина областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова разреши двете общини да преминат към пряко възлагане на услугата към фирма превозвач до провеждането на конкурс. Разрешението за пряко договаряне по квотата за обществения превоз в Ракитово е за срок от 6 месеца до..

публикувано на 24.02.24 в 13:14