Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуснаха движението и по бул."Хр. Ботев", тръгват повече автобуси

| обновено на 29.11.23 в 20:11

От  този следобед бул. „Христо Ботев“ в Пловдив е отворен за движение в двете посоки. Това съобщи кметът Костадин Димитров, като публикува на стената си във фейсбук актуална снимка.

Тежката техника вече се е изтеглила от булеварда, настилката е на биндер, положена е временна маркировка, а светофарите работят.

Работата продължава в посока бул. „Васил Априлов“, уточниха от общината. Според графика на строителя до 15 януари бул. „Христо Ботев“ трябва да се свърже с бул. „Руски“ и ул. „Иван Вазов“. 

Повече автобуси вече се движат по линии №20 и 29, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Това стана възможно, след като приключването на ремонтите  по бул. „Христо Ботев” в района на Централна гара.

До момента двете линии се обслужваха с по-малко на брой автобуси. С отварянето на булеварда ще се изпълнява редовното им маршрутно разписание. Възстановена е и спирката пред автогара „Юг”.


Галерия

Още от категорията

ВАС отмени избора на кмет на Панагюрище

Окончателно, изборите за кмет на община Панагюрище са недействителни, реши Върховният административен съд.  Според висшите магистрати има сериозни нарушения на изборния кодекс, които опорочават изборните резултати.  Решението на ВАС препотвърди решението на пазарджишкия административен съд. При това положение в Панагюрище предстоят нови избори за..

публикувано на 20.02.24 в 19:10

Искат светофар за Околовръстното заради ремонта на Рогошко шосе

Затварянето от вчера за ремонт на Рогошко шосе предизвика изключително тежък трафик за живеещите в селата от община Марица.  Днес няколко кметства призоваха жителите им да поискат поставянето на светофар за включването на пътуващите в Околовръстния път за Пловдив.  Спирането на движението по Рогошко шосе и все още затвореното Брезовско..

публикувано на 20.02.24 в 16:30

Пожар остави без дом мъж в Брестовица, селото и община "Родопи" помагат

Мъж остана без дом, след като пожар унищожи голяма част от жилището му.   Злощастният инцидент е възникнал малко след 5 ч. тази сутрин, когато човекът усетил гъст дим и успял да се спаси, но до пристигането на пожарникарите къщата му е изгоряла напълно, заедно с цялата покъщнина и документи.  На място са изпратени два екипа на пожарната служба в..

обновено на 20.02.24 в 12:48

Вицепрезидентът и земеделският министър откриха Агра, Винария и Фудтех

В Международен панаир Пловдив бяха открити специализираните изложби АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ.  В АГРА тази година участват над 600 изложители от 21 държави. Във ВИНАРИЯ ще бъдат показани колекции от вина и високоалкохолни напитки на компании от осем държави, както и иновации за индустрията. Част от съпътстващата програма е земеделския форум..

обновено на 20.02.24 в 12:37

Празничен влак ще пътува по теснолинейката за Трети март

Специален празничен влак ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на националния празник за освобождението на България на 3 март. По този начин ще бъде спазено вече превърналото се в традиция честване на празника да бъде съпроводено с пътуване с влака по теснолинейката. Тази година от БДЖ и..

публикувано на 20.02.24 в 11:39