Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Пловдив е домакин на фестивал на компютърната музика

| обновено на 06.12.23 в 06:19

XXII-рият Международен форум- фестивал Вселената на компютърната музика 2023” започва на 05.12.2023г. в Първо студио на Радио Пловдив. Музикалното събитие ще продължи три дни, като всяка вечер от 19.00 до 20.00 часа концертите ще бъдат излъчвани по Радио Пловдив.

Стартирал като национален през 1989 година фестивалът, обединяващ творците работещи в областта на електронното звукоизвличане, се превръща в международен още на следващата година. През годините името на събитието се променя и от “Компютърно пространство” стига до Фестивал на електроакустичната музика, като запазва своята същност и цел.

Форум- фестивалът "Вселена на компютърната музика" в този си видсъществува от 2000 г. Той е създаден от Хауърд Уиршъл, Симо Лазаров, Сдружението на авангардни идеи KYMA– Atlanta, USA, с помощта на SynthiAVВ - Tel Aviv, Israel. Затова естествено Фестивалът носи идеята за периодични световни срещи на съмишленици - предимно композитори и изпълнители на електроакустичнамузика.

ПРОГРАМА на XXII-ри Международен ФОРУМ-ФЕСТИВАЛ

ВСЕЛЕНАТА  на  КОМПЮТЪРНАТА МУЗИКА 2023”,

БНР Радио Пловдив :

КОНЦЕРТИ ЕЛЕКТРОННА МУЗИКА В КОНЦЕРТНО СТУДИО РАДИО ПЛОВДИВ БНР И ИЗЛЪЧВАНЕ В ЕФИР на 5,6,7 декември

Аудио и видео регистрация: Верона Ди Анжели, Емилия Асса, доц. д-р Росица Бечева

5 декември 2023 (вторник) –  19:00 ч.

Концерт електронна музика на  д-р Теодор Попов

Място: Българско национално радио РРС Пловдив – Концертно студио и ефир

6 декември 2023 (сряда) –  19:00 ч.

Концерт електронна музика на  проф. д-р Симо Лазаров, почетен професор на НБУ

Място: Българско национално радио РРС Пловдив – Концертно студио и ефир

7 декември 2023 (четвъртък) – 19:00 ч.

Концерт електронна музика на Валентин Лазар (Израел)

Място: Българско национално радио РРС Пловдив -– Концертно студио и ефир

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Jens Düppe - egoD с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

Началото на джаз концерта, който е част от проекта "Камерна сцена Пловдив", е на 16 август, петък, от 20.00 часа.  EgoD -  Jens Düppe е “един от най-иновативните представители на импровизираната музика в Германия” (Jazzzeitung). Креативният му потенциял се мултиплицира непрекъснато в създаване нови проекти, и мултидисциплинарни артистични срещи...

публикувано на 15.08.24 в 11:20

Квартетът на Айрис Дженстър в Първо студио на Радио Пловдив

Запознайте се с Айрис Дженстър, уникален талант в света на джаза. Квартетът й ще свири в четвъртък, 15 август, в Първо студио на Радио Пловдив в рамките на "Камерна сцена Пловдив". Айрис Дженстър е родена и израснала в Калифорния, но на дванадесетгодишна възраст замуна САЩ с Нидерландия, което ѝ позволява да съчетае неповторимо влиянията и от..

обновено на 15.08.24 в 08:43

„Дойкин-Кърпаров квартет“ в Първо студио на Радио Пловдив

Двама удивителни български джаз музиканти със световна кариера пристигат в Пловдив за концерт на Eastern Passage Doykin & Karparov Quartet. в Първо студио на Радио Пловдив. Концертът е част от платфомата "Камерна сцена Пловдив" и ще е на 3 август, събота, от 20.00 часа.  „Дойкин-Кърпаров квартет“ е съставен от музиканти със световна кариера: Асен..

публикувано на 30.07.24 в 11:50
Николай Бухалов, зам.- кмет на Пловдив и двукратен  олимпийски шампион

Представят алманаха "100 години кану-каяк" в Първо студио на Радио Пловдив

Луксозният алманах „100 години кану-каяк“ ще бъде официално представен пред публика на 15 юли, понеделник, от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Автори на изданието са журналистите Ани Дончева и Николай Кръстев, работили по него в продължение на година и половина.  Идеята е на федерацията, която това лято отбелязва 100-години организиран..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

Валентин Иванов с изложба в Културния център на Радио Пловдив

Младият художник Валентин Иванов ще представи своя изложба графика в Културния център на Радио Пловдив. В експозицията, която е първата самостоятелна на художника, се представят няколко графични цикъла. Теми, които разработва в своите офорти Валентин Иванов, са контрастът - мъжки и женски принцип, старост и младост, мотивация и..

публикувано на 10.07.24 в 08:25