Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблеми на "Модър - Царевец", кметът държи подлезът да бъде пуснат в срок

Пловдивският кмет Костадин Димитров инспектира изпълнението на проекта за Южен обходен колектор и на място разговаря с фирмите, които осъществяват ремонтните дейности, за да се финализира работата по подлез „Модър – Царевец“. Той настоява да се ускори работата на консорциум „Еко Проект – Пловдив“, който осъществява проекта за ВиК, за да може фирма „Драгиев и ко“ да финализира дейността по пътното съоръжение.

Въпреки проблемите, кметът обеща максимално кратък срок за пускане на подлез „Модър – Царевец“.

„Ще положим максимални усилия да имаме свършена работа и да започне дейността следващата фирма. Ще положим много усилия и с EVN, за да стиковаме нещата и да получат хората каквото искат – максимално кратък срок за пускане на този участък. Знаете, че той е говорен, проектиран преди много години, и в него участват много страни. Накрая не трябва да изпускаме нещата“, категоричен беше Костадин Димитров.

Представителят на консорциум „Еко Проект – Пловдив“, който осъществяват ВиК проекта, Бончо Бонев увери, че няма да възпрепятства общински проекти.

„Поискахме тази инспекция, за да покажем, че това, което се иска от нас, ние го свършихме“, каза Бонев.

От „Драгиев и ко“ обясниха, че проблемът е в участъка от улица „София“ до улица „Перуника“, тъй като там не е положен чугунения водопровод, който е по ВиК проекта.

„Там предстоят изместване на кабели, EVN трябва да ги премести, това може би ще отнеме около месец. Трябва да се направи хидроизолация на мостовото съоръжение, преди това да се отлеят преходни плочи, това се прави при влажност на бетона под 4%. Не знам кога ще намерим тази влажност. И нашият въпрос е – кога няма да има техника на ВиК в този обсех, а и да е завършено като строителство“, каза Драгиев.

Бончо Бонев обаче уточни, че след като е започнало разкопаването, тогава са открити кабелите и по тази причина не могат да се ангажират със срок.

Кметът Костадин Димитров подчерта, че се водят непрекъснато разговори с всички фирми, които осъществяват пътните проекти. До края на годината се очаква да бъде пуснат булевард „Дунав“, а до девет дни Голямоконарско шосе.

След приключване на ремонта по „Голямоконарско шосе“ ще започнат и дейностите по Рогошко шосе, увери още Димитров. 


Галерия

Още от категорията

Подготвят за ремонт част от "Кукленско шосе"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров направи инспекция на подготвителните дейности преди старта на ремонта на „Кукленско шосе“ утре. Ремонтните дейности ще се извършват на етапи.  Първоначално изпълнителите ще работят по източното платно в участъка между улиците  „Скопие“ и „Индустриална“. Ще бъде направено преасфалтиране и обновяване на..

публикувано на 04.03.24 в 13:20

Нова линия от летище Пловдив наесен

Нова  авиолиния открива Летище Пловдив от края на месец ноември. Тя ще свързва английския град Бирмингам с Пловдив. Полетите ще се изпълняват от авиокомпания Райънеър веднъж седмично, съобщават от летището. В момента седмично се изпълняват по 10 полета от Лондон до Пловдив, като и по един полет от Манчестър и Белфаст.  Според изпълнителния..

публикувано на 04.03.24 в 13:14

Започва подготовката за музикален фестивал в Панагюрище

В Панагюрище започна подготовката на Националния фестивал за млади изпълнители „Родолюбие“. Тазгодишното издание е посветено на 185-тата годишнина от рождението на Нешо Бончев и 135-тата годишнина от рождението на Захари Стоянов.  За 19-ти пореден път фестивалът ще събере млади изпълнители от цялата страна . Музикалният форум е едно от..

публикувано на 04.03.24 в 09:41

В Пазарджик започва Мартенски театрален маратон

Младежки дом – Пазарджик представя за девета година професионални камерни, независими и алтернативни театрални форми в Мартенски театрален маратон 2024. Той се реализира с подкрепата на община Пазарджик. Началото на форума ще бъде поставено с монодрамата „Виктория“ под авторството и режисурата на Йордан Славейков. Представлението е с..

обновено на 04.03.24 в 08:48

Безплатна "Синя зона" и по-малко автобуси днес

Автобусите по 29-те линии на градския транспорт в Пловдив ще се движат с празнично разписание днес тъй като денят официално е обявен за почивен. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.   В същото време в почивния ден паркирането в „Синя зона“ ще бъде безплатно.

публикувано на 04.03.24 в 08:46